Atac incredibil al lui Guardiola la Superliga bogaților! Ce echipe ar mai vedea în proiect

Gabriel Peneș / 20.04.2021, 20:18
Atac incredibil al lui Guardiola la Superliga bogaților! Ce echipe ar mai vedea în proiect

Atac incredibil al lui Guardiola la Superliga bogaților! Ce echipe ar mai vedea în proiect tehnicianul celor de la Manchester City. Nebunia creată de înființarea supercompetiției de către 12 mari cluburi europene e abia la început. Criticile la adresa Superligii vin inclusiv de la tehniciani ai echipelor aflate printre membrele fondatoare ale acesteia.

Atac incredibil al lui Guardiola la Superliga bogaților!

Planul celor 12 echipe de creare a competiției „cu circuit închis” nu sunt pe placul multor oameni de fotbal. Atac incredibil al lui Guardiola la Superliga bogaților! Tehnicianul celor de la Mnchester City a luat atitudine vizavi de noua supercompetiție. Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool a fost primul care și-a manifestat dezaprobarea față de proiect. Și asta în condițiile în care „Reds” se află printre cluburile fondatoare ale Superligii. Germanul este un contestatar mai vechi al ideii ce se făcea auzită încă din 2019. Klopp a recunoscut că nici el, nici jucătorii nu au fost implicați în decizia clubului lor.

Eu și jucătorii nu am știut, nu am fost implicați în acest proces. Acum va trebui să așteptăm să vedem ce se întâmplă. Am 53 de ani, de când eram jucător exista Liga Campionilor… Obiectivul meu a fost mereu să antrenez acolo, ca jucător n-am reușit să ajung la acest nivel. Nu-mi place deloc cum suntem priviți. Liverpool este mult mai mult decât această decizie. Echipa și fanii sunt cei mai importanți”, a mai declarat Klopp pentru Sky Sports.

Atac incredibil al lui Guardiola la Superliga bogaților! Ce echipe ar mai vedea în proiect
Atac incredibil al lui Guardiola la Superliga bogaților! Ce echipe ar mai vedea în proiect

Ce echipe ar mai vedea în proiect

A venit rândul lui Pep Guardiola să își exprime dubiile la adresa Superligii. Tehnicianul lui Manchester City – tot un club fondator – nu crede că se poate numi sport o competiție în care nu contează dacă pierzi. Conform regulamentului Superligii, 15 dintre cele 20 de echipe au garantată prezența în fiecare sezon al competiției.

Acesta nu e sport, când relația dintre efort și succes nu există. Acesta nu e sport, dacă succesul este garantat dinainte și nu contează unde pierzi. Nu e corect când o formație luptă, luptă, luptă la vârf și totuși nu se poate califica, pentru că turneul e doar pentru câteva cluburi”, a declarat Guardiola, citat de gsp.ro.

El s-a întrebat, retoric, pe ce criterii au fost alese cele 12 echipe. Și s-a mirat că, de exemplu, un club ca Ajax nu se regăsește pe listă.

Oamenii care ocupă de acest proiect au obligația, datoria de a clarifica pentru lumea întreagă, cât mai curând posibil, de ce aceste echipe joacă în competiție și altele nu? Ajax, cu patru Ligi ale Campionilor, de ce nu e acolo?”, a spus Pep, conform sursei citate.

Câștigătorul a două trofee Champions League, pe banca Barcelonei, mai consideră că proiectul este, de fapt, în faza de „embrion”.

Acest proiect nu respiră încă, e un embrion care nu respiră încă, e doar o declarație. Mi-ar plăcea ca președintele să facă turul lumii și să spună de ce am luat această decizie. Susțin clubul, sunt parte din club, dar am și propria mea opinie”, a încheiat tehnicianul „cetățenilor”.