Superliga bogaților, după modelul NBA: meciuri mai scurte, arbitri cu căști, VAR modificat

Moldoveanu Camelia / 20.04.2021, 19:16
Superliga bogaților, după modelul NBA: meciuri mai scurte, arbitri cu căști, VAR modificat

Superliga dă peste cap lumea fotbalului. Președintele, Florentino Perez, a anunțat meciuri mai scurte, arbitri cu căști, VAR modificat. Cum se va desfășura competiția care începe să semene din ce în ce mai mult cu NBA.

În Superliga Europei se joacă după alte reguli

Superliga Europei se vrea a fi o competiție modernă
Superliga Europei se vrea a fi o competiție modernă

Președintele Superligii, Florentino Perez, a anunțat că vrea să țină cont de noile tendințe așa că noua competiție o să aibă meciuri mai scurte. Încă nu a precizat cu cât ar fi mai scurte, însă se speculează o trecere de la 90 de minute, la 80.

Tinerii consideră că meciurile actuale sunt prea lungi, trebuie să fie regândite, probabil să fie scurtate. Nu putem întoarce spatele noilor tendințe”, a spus Florentino Perez, potrivit publicației Sportmediaset.

Noul proiect este prezentat de către președinte ca fiind o „salvare ” a fotbalului, o „resuscitare” a interesului spectatorilor. Se pare că se dorește o competiție modernă, una în care chiar și arbitrajul va fi diferit.

Potrivit publicației Marca, la fel ca în Euroliga de baschet, fanii o să poată auzi ce discută arbitrii între ei. Practic, arbitrii vor fi dotați cu microfoane care vor transmite tot ce se discută.

Salarii totale mai mici de 55% din venituri

Se plănuiește ca salariile să fie puse la punct printr-o normă de salarizare. Această decizie a fost luată pentru a oferi stabilitate financiară cluburilor. Mai exact, salariile toate nu vor depăși 55% din venituri.

Superliga Europei ar putea începe chiar din acest an. Anunțul a fost făcut de către Anas Laghrari, secretarul general al noii competiții.

Trofeul Super League se adaugă celorlalte trofee din Champions League

Florentino Perez a mai explicat și faptul că în palmaresul echipelor participante, trofeul Super League se adaugă celorlalte trofee din Champions League. Într-o altă traducere, cele două competiții ar fi la același nivel.

Superliga are 12 cluburi fondatoare: AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Formatul competiției

– 20 de cluburi participante;
– 15 cluburi fondatoare: celor 12 anunţate până în acest moment li se vor alătura alte 3 şi vor fi, astfel, 15 cluburi fondatoare;
– Aceste 15 cluburi fondatoare vor evolua în fiecare an în noua competiţie, iar lor li se vor alătura, în fiecare sezon, alte 5 echipe, care se vor califica în funcţie de rezultatele din sezonul precedent;
– Meciurile vor avea loc la jumătatea săptămânii, la fel ca cele din Liga Campionilor, astfel că weekendurile vor fi rezervate, păstrând calendarul tradițional, meciurilor din competițiile interne;
– Superliga va începe în luna august a fiecărui sezon;

Fiecare club fondator ar urma să primească subvenții de sute de milioane de euro

Potrivit jurnaliștilor de la The Times, citați de stiripesurse.ro, cele trei cluburi fondatoare din Spania, Real Madrid, Barcelona și Atletico Madrid ar urma să primească subvenții de câte 350 milioane de euro pentru a se alătura competiției. Banca de investiții JP Morgan Chase se află în negocieri pentru finanțarea Superligii Europei. Toate cele 15 cluburi fondatoare vor conta pe o subvenție infrastructurală de 3.5 miliarde de euro. Banii vin în sprijinul cluburilor pentru a acoperi pierderile provocate de pandemie, dar și pentru a fi investiți în infrastructură.