Atac la Gică Hagi lansat de un fost coleg de la națională: „Gică n-a crescut niciun jucător. Nici măcar pe Ianis”

Olteanu Ștefan 17.11.2021, 11:52

Danuț Lupu (54 de ani) nu este de acord cu numirea lui Gică Hagi pe postul de selecționer de la echipa națională și a lansat un atac la adresa fostului său coleg. Pe de altă parte, Lupu îi îndeamnă pe cei de la FRF să îl convingă pe Mirel Rădoi să semneze un nou contract.

„Gică Hagi nu l-a crescut nici măcar pe Ianis!”. Dănuț Lupu, atac lansat către fostul coleg de la națională

Gică Hagi a fost recomandat de mai toate vocile importante din fotbalul românesc pentru a prelua postul de selecționer de la echipa națională, însă acum a venit și rândul primului atac. Dănuț Lupu, fost coleg cu Hagi la echipa națională în anii ’90, spune că antrenorul Farului Constanța nu este potrivit în acest moment pentru postul de selecționer.
Lupu îi recomandă Federației Române de Fotbal să continue colaborarea cu Mirel Rădoi, deoarece acesta îi cunoaște cel mai bine pe jucători.

După cele trei jocuri, aș încerca să îl fac pe Mirel să rămână în continuare. Dacă va veni alt antrenor va schimba, va încerca să joace altceva. Jucătorii vor trebui să joace ce vrea noul antrenor.

Atât timp cât nu vom da seriozitate, nu vom avea șanse de calificare la un turneu final. Gică (n.r. – Hagi) are puțini jucători crescuți de el. Are mulți jucători adunați din țară, dar nu sunt crescuți de el. Dan Petrescu nu a crescut nimic. Hagi a strâns copii din țară și i-a adus la academie, dar nu sunt copii crescuți de el. Nici pe Ianis nu l-a crescut el. Cu ce te ajută experiența lui Dan Petrescu sau a lui Hagi, dacă îți permiți de șase ori pe an să petreci 3-4 zile cu jucătorii. Nu poți să îi antrenezi tu”, a spus Dănuț Lupu.

„S-a ajuns la o atmosferă frumoasă și bună la echipa națională!”

Mirel Rădoi îi cunoaște foarte bine pe jucătorii din actuala generație. Pe o bună parte din ei Rădoi i-a pregătit și la naționala de tineret, alături de care în 2019 a ajuns până în semifinalele Campionatului European U21.
Între fostul selecționer și jucători s-a creat o relație aparte, lucru care a putut fi observat atât din interiorul FRF, cât și din exterior.
În acest context, Lupu spunu că Rădoi este cel mai în măsură să continue la națională:

Trebuie un an de zile până cunoști jucătorii. S-a ajuns la o atmosferă frumoasă și bună la echipa națională. Trebuie să recunoaștem că la ultimele meciuri au jucat un joc frumos care ne-a dat speranță. Am avut neșansă cu Islanda. Dacă aveam baraj, ne calificam? Nu. Cu Islanda nu poți spune că au jucat bine, dar au încercat. Sunt niste jucători care joacă cu teamă. Nu avem un jucător care în momentele grele să aibă vreo sclipire. Dacă va veni alt antrenor va avea Stanciu o sclipire pe care nu a avut-o cu Mirel Rădoi.

În 89, am jucat cu Danemarca, ne conduceau cu 1-0 și totuși ne-am calificat. Nu cred că un antrenor poate face mare lucru la echipa națională. Eu cred că ei vin în vacanță. Nu vin la echipa națională să joace. Una e să fie o atmosferă bună la echipă și alta e să își dorească să joace. Îmi dau impresia că vin la națională să își vadă rudele, familiile, stau două-trei zile în vacanță și pleacă. Dacă sunt limitați fotbalistic și îi antrenează alt antrenor, le cresc limitele?”, a mai spus Lupu, la Digi Sport.

Răspunsul lui Gică Hagi referitor la preluarea echipei naționale a României: „Altă întrebare”.