Răspunsul lui Gică Hagi referitor la preluarea echipei naționale a României: „Altă întrebare”

Olteanu Ștefan 17.11.2021, 09:19

Numele lui Gică Hagi s-a vehiculat tot mai des în ultimele zile atunci când a venit vorba despre postul rămas vacant de pe banca echipei naționale. Federația Română de Fotbal vă rămâne oficial fără selecționer începând cu data de 30 noiembrie, atunci când îi va expira contractul lui Mirel Rădoi. Acesta din urmă a anunțat deja că nu va mai continua pe banca echipei naționale, iar șefii FRF îi caută înlocuitor. Gică Hagi ar putea fi una dintre variante.

Gică Hagi, răspuns tranșant. Ce spune despre preluarea echipei naționale

Gică Hagi a oferit prima reacție, după ce în ultimele zile numele său a fost propus pentru prealuarea echipei naționale. Varianta a apărut imediat după ce România a ratat calificarea la baraj, când Ciprian Marica sau Gică Popescu au spus că Federația Română de Fotbal ar trebui să îi facă o ofertă „Regelui”.
Se pare, însă, că oficialilor FRF le va fi destul de greu să îl convingă pe Hagi. În cazul în care va primi o propunere, Gică Hagi nu pare foarte tentat să o și accepte. El spune că este implicat în mai multe proiecte în prezent, inclusiv echipa de club, iar asta îl ține permanent ocupat:

Altă întrebare. Nu… Încă sunt angrenat în fotbalul românesc, am un proiect, dezvolt alt proiect. Eu muncesc, eu am serviciu, sunt implicat. După, eu doar mi-am spus părerea, ca fost mare jucător, care a jucat pentru România. Da, e foarte simplu să spun că mâine mergem, vreau să mă calific la Europene şi mai trec doi ani…

Am fost un moment selecţioner, un moment, atât (n.r. – între septembrie 2001 – noiembrie 2001). Cine formează jucători? Cluburile. Se mai dezvoltă şi în străinătate. Totul se formează în timp. Ca să formezi o generaţie, e o muncă grea. Dacă era uşoară, o făceau toţi.

Eu sunt în sprijinul fotbalului românesc, automat şi al federaţiei, cel mai în ultimii 12 ani. Furnizez cei mai mulţi jucători. Muncesc zilnic, am format, am scos jucători care au venit. Am format. Eu sunt ăla care susţine lucrul ăsta al proiectului. Sunt unul. Cluburile sunt pilonii FRF”, a spus Gică Hagi.

„Îmi e greu, e un proiect important la Constanța”

În continuare, Gică Hagi a fost înștiințat de faptul că o persoană din cadrul FRF l-ar fi propus deja pentru postul de selecționer.
Nici măcar acest lucru nu l-a făcut pe fostul lider al „Generației de Aur” să își schimbe discursul:

Eu nu știu nimic. Eu doar mi-am zis părerea. Nu mi-e ușor, îmi e greu. E un proiect important la Constanța. Proiecte sunt peste tot acum”, a mai adăugat Gică Hagi, pentru TV Telekom Sport.

Sub comanda lui Gică Hagi, Farul Constanța este pe locul 7 în Liga I, la un singur punct de locurile de play-off. 24 de puncte au constănțenii, la capătul celor 15 etape din turul campionatului.

Gică Hagi a fost propus recent la națională și de Ionuț Lupescu. Acesta din urmă a făcut câteva dezvăluiri uluitoare despre cum s-au implicat serviciile și politicul în fotbalul românesc, începând cu anul 2014.

Urmăriți Playsport.ro și pe