Atacantul „furat” de la CFR Cluj spune tot: „Am regrete! Becali nu mă plăcea”

Gabriel Eșanu 05.01.2021, 08:50
Atacantul „furat” de la CFR Cluj spune tot: „Am regrete! Becali nu mă plăcea”

În iulie 2015, FCSB îl lua pe Gregory Tade de la CFR Cluj pentru doar 500.000 de euro. Era un adevărat chilipir pentru un jucător cotat la acea vreme la 1,7 milioane de euro. Francezul era golgheterul Ligii 1, dar intra în ultimul an de contract. Astfel că ardelenii au fost nevoiți să scadă foarte mult din preț. Dar transferul la formația din comuna Berceni a fost un pas uriaș în spate pentru Tade, care regretă mutarea.

„Ca să spun adevarul, am mari regrete, pentru că nu am fost sfătuit în mod corespunzător. Privind în trecut cu experiența de astăzi, înteleg mai bine cum funcționează fotbalul. Nu ar fi trebuit să părăsesc pe CFR Cluj, intram în ultimul an de contract și pot spune că am făcut o mare greșeala. Am reușit să terminăm campionatul pe locul 3 datorită chimiei pe care o avea echipa și datorită spiritului de echipă care ne-a animat”, a povestit Tade pentru Europa Calcio.

Gregory Tade regretă că a ales să plece de la CFR Cluj pentru FCSB. Ce dezamăgiri a trăit după transfer

Tade spune că la FCSB nu a întâlnit aceeași atmosferă frumoasă de la Cluj. În plus, nu era pe placul lui Gigi Becali. Iar asta a însemnat că a fost scos din echipă, deși Laurențiu Reghecampf ar fi vrut să îl folosească.

„Un alt regret, după acceptarea transferului, este că nu mai aveam aceeași susținere la FCSB ca la CFR Cluj. Mulți nu știu acest lucru, dar am mers la FCSB să joc și cu așteptări foarte mari. Însă clubul nu mi-a dat niciodată șansa de a dovedi acest lucru.

Nici măcar nu făcusem pregătirea din pre-sezon cu ei și primul meci al meu a fost în Champions League. Când a sosit Laurențiu Reghecampf știa că sunt cel mai bun atacant din lot, dar patronul nu ma plăcea. Așa că am fost depășiți în clasament și am pierdut campionatul”, a mai povestit Tade pentru sursa citată.

După perioada FCSB, Tade a mai jucat la Qatar SC și Maccabi Petah Tikva, dar nu și-a mai regăsit forma. În 2019 a semnat pentru Dinamo, dar a suferit o accidentare și a fost îndepărtat foarte repede. S-a retras din activitate, iar în prezent are o colaborare cu o firmă care oferă produse de slăbit.

„Am fost întotdeauna un jucător fizic și mi-a plăcut mereu să am grija de corp. Multor oameni le este greu să se accepte și să trăiască în armonie cu ei înșiși, așa că am simțit nevoia să fac ceva pentru a-i ajuta pe ceilalți. Echipa mea are membri în 11 țări. Mulți jucători se bazează pe noi pentru nutriția lor și se descurcă excelent. La Cluj, prietenii mei foarte buni Damjan Djokovic si Mateo Susic sunt clienți mulțumiți și asta mă bucură. E o schimbare de carieră pe care o iubesc”, a mai spus Tade.

Urmăriți Playsport.ro și pe