Metodele lui Thomas Neubert la FCSB, deconspirate: ”E dureros, ți se umflă pielea”

Gabriel Eșanu 04.01.2021, 21:39
Metodele lui Thomas Neubert la FCSB, deconspirate: ”E dureros, ți se umflă pielea”

FCSB este pe primul loc în Liga 1 și favorită la câștigarea titlului, după mai mulți ani ani de chin. Iar această perioadă bună coincide cu revenirea preparatorului Thomas Neubert. Cel care de multe ori a fost acuzat că ar folosi tehnici de recuperare la limita regulamentului. Fotbaliștii de la FCSB se recuperează prin ozonoterapie, o tehnică destul de controversată.

Thomas Neubert este omul care a reușit să o readucă pe FCSB pe primul loc în Liga 1. Ce metode a folosit

Nu este interzisă teoretic, dar doar atâta timp cât sunt respectate unele reglementări. Metoda de ozonoterapie prin care sângele este scos din organism, îmbogățit și reintrodus (numită autohemoterapie majoră) este considerată „manipularea sângelui” și este interzisă de regulamentul WADA!

Răzvan Stanca, fost fotbalist la FCSB, a recunoscut că Thomas Neubert apela la ozonoterapie. La fel ca și Radu Paligora, și el fost preparator fizic al formației din comuna Berceni.

„La FCSB am făcut acea terapie cu ozon, ca să revii mai repede. Am făcut și la Pandurii, cu Paligora. Dar eu sunt de părere că nu trebuie să forțezi acest proces. Trebuie să-ți revii natural. La început e dureros, se umflă pielea”, a povestit Răzvan Stanca la Prosport Live.

În 2018, Gazeta Sporturilor a publicat dovezi că FCSB a folosit ozonoterapia în mandatul lui Laurențiu Reghecampf. Cu Thomas Neubert preparator fizic. În baza de date Football Leaks există facturi pentru tratamentul cu ozonoterapie pentru 18 jucători și, ulterior, pentru achiziționarea unui aparat, numit Ozonosan, a cărui principală întrebuințare terapeutică este autohemoterapia majoră, metodă considerată doping al sângelui în sport! Clubul FCSB a admis că a folosit aparatul doar pentru insuflații rectale cu ozon, metodă permisă de regulament.

Andrei Prepeliță și Paul Pîrvulescu, foști jucători la FCSB, au recunoscut și ei că au folosit ozonoterapia. Dar că nu a fost nimic în afara regulamentului și că au făcut același lucru și la alte echipe din Liga 1.

„Ne antrenam foarte mult și foarte bine cu Thomas Neubert. Forță, alergări. Noi începeam antrenamentul cu jumătate de oră de TRX, minge medicinală, cardio. Abia apoi făceam cu mingea. Am muncit mult. Nu luam nimic interzis. Am făcut ozonoterapie. Cea legală. Era o metodă de refacere bună. Și la Craiova făcusem. Apăruse aparatul când era domnul Napoli. Cealaltă metodă nu era legală, dar nu am apelat la ea. Am făcut și criosaună. Toate echipele mari. La Craiova nu am vrut să fac. I-am zis doctorului că nu vreau. M-a convins”, povestea Andrei Prepeliță pentru GSP, în 2019.

Urmăriți Playsport.ro și pe