Atlet de 20 de ani, mort în război! Informații înfiorătoare sosite de pe front

Catinca Giosanu 07.02.2023, 15:28
Atlet de 20 de ani, mort în război! Informații înfiorătoare sosite de pe front

Un tânăr în vârstă de numai douzeci de ani a murit în timpul bombardamentelor din Ucraina. El a reprezentat ani la rând țara sa, datorită faptului că făcea sport de performanță. Din nefericire, a murit pe front. Familia este îngrozită de cele petrecute.

Tragedia în Ucraina!

Volodymyr Androschuk practica atletismul. El ar fi trebuit să participe la Jocurile Olimpice de la Paris. Nu a mai apucat să își vadă visul împlinit, din cauză că Rusia a invadat Ucraina.

Fostul campion și-a găsit sfârșitul în apropiere de Bakhmut, în timp ce se afla pe front luptând împotriva Rusiei. Anunțul că Volodymyr Androschuk s-a stins din viață în luptă a fost făcut prin intermediul unui comunicat oficial.

Un atlet promițător și un adevărat erou, ar fi putut participa la Jocurile Olimpice de la Paris, dacă Rusia nu ar fi invadat Ucraina. De ce mai au rușii acest privilegiu?”, se arată în informarea transmisă de cei din Ucraina.

A murit pe front

Anton Gerașcenko, fost ministru adjunct al Ministerului de Interne din Ucraina, a simțit nevoia să îi aducă un omagiu tânărului campion care a murit înainte să își vadă visul îplinit, acela de a evolua la Jocurile Olimpice.

Volodymyr Androshchchuk, atlet ucrainean de atletism, membru al echipei naționale, a murit în luptă lângă Bakhmut. RIP, Volodymyr. Continuăm să ne pierdem cei mai buni oameni.”, a transmis Anton Gerașcenko, confom The Sun.

Tânărul a fost înmormântat în orașul Letychiv din estul Ucrainei. La slujba de înmormântare au asistat atât membrii familiei lui, cât și prietenii și colegii.

Numeroase tragedii

În primele două săptămâni ale anului au murit în jur de 1.000 de soldați ruși, conform The Moscow Times. Majoritatea deceselor au fost provocate de explozii declanșate de utilizarea armelor grele.

Ministrul Interne al Ucrainei, Denis Monastriski, și-a pierdut și el viața miercuri, 1 februarie, după ce un elicopter s-a prăbușit în orașul Brovary din regiunea Kiev.

Scopul zborului (a fost de a merge) într-unul dintre punctele fierbinţi din ţara noastră, unde au loc lupte. Ministrul de Interne se ducea acolo.”, a declarat Kirilo Timoşenko, adjunctul şefului biroului prezidenţial.

Alte două persoane au murit după ce o rachetă rusească a lovit un bloc de apartamente la Kramatorsk, în estul Ucrainei, conform autorităţile regionale.

Urmăriți Playsport.ro și pe