Doliu în familia Petrolului Ploiești, după ce Nicolae Toporan s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. A fost unul dintre cei mai iubiți atacanți

Olteanu Ștefan 12.10.2022, 11:09
Doliu în familia Petrolului Ploiești, după ce Nicolae Toporan s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. A fost unul dintre cei mai iubiți atacanți

Familia Petrolului Ploiești este lovită, miercuri, 12 octombrie, de o veste tristă, și anume că Nicolae Toporan, unul dintre cei mai iubiți atacanți din istoria clubului, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Tristul anunț a fost făcut de gruparea ploieșteană, prin intermediul unui comunicat postat pe rețelele de socializare.

A murit Nicolae Toporan, unul dintre cei mai iubți atacanți ai Petrolului Ploiești. Familia „lupilor galbeni” e în doliu

În urmă cu doar câteva zeci de minute, pe pagina de Facebook a Petrolului Ploiești a fost făcut un anunț extrem de trist pentru toată familia „lupilor galbeni”, și anume că Nicolae Toporan, atacantul care făcea senzație la mijlocul anilor ’70 pentru gruparea ploieșteană, s-a stins din viață.

„Rămas bun, Nicolae Toporan!

A plecat dintre noi unul dintre golgheterii de legendă ai Petrolului! Nicolae Toporan, atacantul cu peste 200 de goluri marcate în întreaga sa carieră, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani, lasând în urma sa evoluțiile de poveste din anii `70-`80.

Născut pe 19.04.1950 la Dragalina (Călărași), Nicolae Toporan a ajuns la Petrolul în 1975, evoluând în tricoul echipei noastre până în 1983. În prima divizie a bifat 27 de partide, înscriind 8 goluri, iar în eșalonul secund a avut 104 reușite, în 147 de prezențe, de menționat fiind meciul cu CSM Focșani, disputat pe 5 iunie 1977, atunci când înscria de cinci ori!

Dumnezeu să-l odihească în pace! Condoleanțe familiei îndurerate!”, a transmis Petrolul Ploiești, pe Facebook.

A marcat 218 goluri pentru Petrolul. „Dădeam câte trei, patru, cinci. Am dat gol și cu fundul”

Într-un interviu acordat pentru doarpetrolul.ro, în anul 2012, Nicolae Toporan a rememorat câteva dintre cele mai prețioase clipe pe care le-a petrecut în tricoul grupării ploieștene.

„218 goluri am marcat în total, doar în meciuri oficiale. Păi, dădeam câte trei, patru, cinci. Aveam echipă bună de tot. În ’76, când am intrat în A, am dat 50 de goluri în toate jocurile oficiale. Suceava era pe locul al treilea şi le-am dat 8-0 aici! 4-0 cu Brăila, 3-1 cu Rapid…

Cu Focşaniul, am dat cinci. Dar a fost şi noroc atunci, că am avut „11 metri” şi Pantea m-a întrebat: „Niculae, trag eu?” Am zis să dea, că eu băgasem deja două goluri. A tras, a respins portarul şi eu am fost acolo: pac, 3-0! Am dat multe goluri şi cu fundul, şi cu mâna, cu toate părţile corpului! Multe, că eram acolo, portarul n-avea cum să scape!”, declara Nicolae Toporan, în 2012, conform sursei citate.

Tensiuni la cote maxime la Ploiești în cazul Gabi Tamaș – Petrolul! Lazăr e ferm în decizie: „Dragoste cu sila nu se poate”.

Urmăriți Playsport.ro și pe