Au sărit pe Lionel Messi după ultimele incidente de la PSG. Critici dure la adresa argentinianului

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.09.2021, 13:23

Lionel Messi este în centrul unui scandal de amploare în Franța, la doar o lună și jumătate de la transferul la Paris Saint-Germain. Starul argentinian a fost schimbat de conaționalul său Mauricio Pochettino în minutul 76 al meciului cu Olympique Lyon din Ligue 1.

Faptul că a fost înlocuit cu fundașul dreapta Achraf Hakimi nu i-a căzut deloc bine lui Messi. El a refuzat să dea mână cu antrenorul argentinian al lui PSG. Iar imaginile surprinse de camerele televiziunii care a produs meciul au făcut rapid înconjurul lumii.

Lionel Messi a fost criticat de presa franceză după evoluția din meciul cu Lyon

Chiar și coechipierii săi au rămas surprinși. Leandro Paredes, care este coleg cu Lionel Messi și la naționala Argentinei, a fost surprins privind extrem de mirat spre jucătorul crescut de Barcelona.

Era aproape imposibil ca Messi să scape de „lupa” presei franceze. El a fost criticat după acest meci. Însă nu neapărat pentru gestul la adresa lui Pochettino, ci pentru jocul mai slab pe care l-a făcut.

Jurnaliștii de la Le Parisien au apreciat că Lionel Messi mai mult s-a plimbat pe teren de la venirea la PSG. De asemenea, ei prevăd că argentinianul va avea viață grea în Ligue 1 dacă se va prezenta la fel în continuare.

Aventura lui Messi la Paris va fi mult mai complicată decât se aștepta. Messi se ofilește, își lasă capul din ce în ce mai jos, merge pe teren și nu mai are impact asupra jocului”, a notat sursa citată.

Mai mult, un alt aspect care se pare că i-a deranjat pe parizieni a fost faptul că Leo Messi nici măcar nu s-a bucurat în momentul în care Mauro Icardi a adus victoria echipei sale în finalul meciului.

Cum a motivat Mauricio Pochettino schimbarea compatriotului său

După meci, antrenorul lui PSG a fost întrebat despre incidentul cu Lionel Messi. Argentinianul nu a vrut să comenteze foarte mult acest subiect. El s-a rezumat la a explica de ce a ales să îl schimbe pe fotbalistul venit în această vară de la Barcelona.

Am luat decizia de a-l scoate pe Messi din cauza unei posibile accidentări. Avem meciuri importante şi trebuie să-l protejăm.

Acestea sunt decizii luate pentru echipă şi toată lumea ştie că avem mulţi jucători minunaţi. Trebuie să luăm aceste decizii. Uneori sunt privite favorabil, alteori, mai puţin”, a spus Pochettino, citat de L’Equipe.