Au scos-o pe Simona Halep în această dimineață. Anunțul organizatorilor nu mai lasă loc de interpretări

George Drafta 30.11.2022, 20:50
Au scos-o pe Simona Halep în această dimineață. Anunțul organizatorilor nu mai lasă loc de interpretări

Simona Halep a primit o veste proastă în ultimele zile de toamnă. A fost înştitinţată că nu va mai lua parte la turneul Africa Cares. Unul demonstrativ care urma să aibă loc în acest weekend în Africa de Sud.

Oficialii sud-africani au schimbat deja afişul oficial. Pentru că românca nu se va mai afla printre participante. Scandalul de dopaj în care a fost implicată sportiva de 31 de ani i-a determinat pe organizatori să ia decizia eliminării constănţencei de pe tabloul numelor mari chemate să încânte publicul pe continentul negru. Conform regulamentelor în vigoare, Halep se poate regăsi pe lista invitatelor de onoare la astfel de turnee demonstrative. Care nu se află cuprinse în calendarul oficial al WTA sau ITF.

Însă de multe ori, în astfel de situaţii, organizatorii nu îşi asumă riscul de a avea sportive sau sportivi care să fie implicaţi în scandaluri de dopaj. Aşa se explică şi decizia luată de responsabilii World Tennis League, un alt show la care Simona ar fi trebuit să fie prezentă. Doar că dubla câştigătoare de Grand Slam a fost şi de acolo scoasă dintre participante.

Cu cine a fost înlocuită

În locul Simonei Halep, în Africa de Sud va ajunge Karolina Pliskova. Alături de cehoaică vor mai fi la Johannesburg nume precum Martina Hingis, Sloane Stephens sau Ons Jabeur. Cu ajutorul lor sud-africanii încearcă să promoveze imaginea sportului alb în ţara care a organizat în trecut şi cea mai mare competiţie fotbalistică a lumii. Cupa Mondială a avut loc în Afica de Sud în anul 2010.

Aşa arăta afişul turneului demonstrativ înaintea eliminării Simonei Halep
Aşa arăta afişul turneului demonstrativ înaintea eliminării Simonei Halep

Chiar dacă nu a primit nicio hotărâre din partea instanţelor care judecă în prezent cazul său, Simona Halep şi-a reluat pregătirile sperând că va primi un verdict favorabil în cele din urmă. În urmă cu o săptămână, campioana noastră a fost văzută pregătindu-se la baza deţinută în Bucureşti de Ion Ţiriac.

Există şi pesmimişti

Până să primească o veste care să îi dea speranţe sau să o resemneze, Halep vede în jurul ei circulând fel de fel de zvonuri în privinţa viitorului ei în tenis. Jurnaliştii de la puntodebreak.com nu cred că fostul lider mondial ar putea fi iertat de forurile competente.

„Simona tocmai revenise la un nivel înalt, datorită colaborării cu Patrick Mouratoglou. Ea neagă că a făcut ceva ilegal, avem de așteptat să vedem ce se întâmplă. Dar lucrurile nu arată deloc bine pentru ea. Dacă va rămâne suspendarea, va putea juca din nou la 33 de ani. Ar fi aproape imposibil să o ia de la zero”, a fost variantă prezentată pe portalul respectiv.

Urmăriți Playsport.ro și pe