Au zdrobit Costa Rica, dar se tem de o pierzătoare. Luis Enrique își avertizează jucătorii

George Drafta 26.11.2022, 08:34
Au zdrobit Costa Rica, dar se tem de o pierzătoare. Luis Enrique își avertizează jucătorii

Deşi fanii şi media exultă după demonstraţia de forţă în faţa naţionalei din America Centrală, Luis Enrique este extrem de precaut. El se teme înaintea duelului contra nemţilor, programat duminică.

Spania – Germania ar fi trebuit să fie întâlnirea care să stabilească doar ordinea celor două în clasament. Şi traseul pe care vor continua competiţia.

Derby-ul fazei grupelor s-a transformat însă într-un duel aproape decisiv pentru trupa lui Hansi Flick. „Panzerele” au fost învinse de Japonia în primul meci de la Cupa Mondială. Şi acum îşi leagă toate speranţele de şocul împotriva Spaniei. Luis Enrique are motive să fie încântat de prestaţia echipei sale. Care a reuşit cele mai multe goluri la debut dintre toate cele 32 de finaliste.

„A fost un joc foarte special pentru noi. De obicei, începem mai greu competițiile, dar ne-am descurcat foarte bine. a fost o victorie foarte importantă. Treaba mea este să îmi îmbunătățesc echipa și să mă calific. Restul face parte din scenariu. Laudele ne fac mai slabi și nu vom cădea în capcana asta.

Desigur, trebuie să ne păstrăm calmul. Este vital ca jucătorii să nu se entuziasmeze. Acum trebuie să muncim, dar deja vă spun că această echipă nu se va relaxa. Germania ne poate învinge pentru că ei sunt o putere, dar vom juca la fel. Laudele ne fac mai slabi, această echipă nu se va relaxa. Vor avea loc și schimbări în linie. Germania ne poate bate, dar nu va fi din lipsă de relaxare”, a atras atenţia selecţionerul spaniol, citat de Marca.

Imagine din meciul jucat în 2018, când Spania a învins cu un incredibil 6-0 naţionala germană
Imagine din meciul jucat în 2018, când Spania a învins cu un incredibil 6-0 naţionala germană

Miza întâlnirii de la Al Khor

Dacă spaniolii s-ar putea mulţumi şi cu un rezultat de egalitate, pentru nemţi o eventuală remiză i-ar putea scoate din calculele calificării. Mai ales dacă niponii vor confirme victoria în faţa Mannschaftului cu un nou succes în al doilea meci, împotriva celor din Costa Rica.

Jocul va avea loc tot duminică, dar înaintea derbyului grupei E, astfel ca la ora jocului de pe arena Al Bayt, Rudiger & Co vor şti exact dacă vor pleca acasă în cazul în care nu îşi vor îndeplini obiectivul obţinerii celor 3 puncte. Ultima întâlnire directă dintre cele două echipe a fost de coşmar pentru Germania care a fost spulberată în urmă cu 4 ani în grupele Nations League.

A fost atunci 6-0 pentru toreadori, iar Ferran Torres a reuşit un hattrick. Spania şi Germania se întâlnesc după 12 ani la o ediţie de CM. În semifinalele ediţiei Africa de Sud 2010, tot spaniolii aveau câştig de cauză în semifinale.

Urmăriți Playsport.ro și pe