Nemții făcuți praf de un campion mondial: „Nu-mi place deloc. Naționala noastră arată foarte rău”

Gabriel-Alexandru Ioniță 24.11.2022, 23:40
Nemții făcuți praf de un campion mondial: „Nu-mi place deloc. Naționala noastră arată foarte rău”

Bastian Schweinsteiger, fostul căpitan al naționalei Germaniei, campion mondial cu „Die Mannschaft” în 2014, i-a criticat foarte dur pe componenții din prezent ai acesteia, după înfrângerea suferită în fața Japoniei, scor 1-2, la Cupa Mondială din Qatar. Fostul mijlocaș central a apreciat că acest eșec neașteptat a fost provocat de erorile foarte mari din apărare.

Bastian Schweinsteiger, nemilos cu naționala Germaniei după eșecul cu Japonia de la Cupa Mondială din Qatar

Asemenea selecționerului Hansi Flick, Schweinsteiger l-a găsit „țap ispășitor” pe Niklas Sule, fundașul central de la Borussia Dortmund, care însă în acest meci cu Japonia a fost folosit pe poziția de fundaș dreapta. De asemenea, fostul fotbalist de la Bayern Munchen și Manchester United l-a criticat chiar și pe fostul său coleg, Manuel Neuer.

„Am făcut din nou greșeli mari în apărare. Și atâta timp cât vom face asta, vom pierde jocurile, atât este de simplu! Niklas Sule este un fundaș. Iar tu, ca fundaș de bandă, dacă ești prins într-un duel unu la unu, nu-ți lași adversarul să alerge spre interior, ci îl împingi să iasă cât mai în exterior. Acolo nu se poate întâmpla mare lucru. În acest caz, el îi oferă șansa să se ducă spre interiorul terenului și să paseze. Goretzka, la rându-i, nu ajunge unde trebuia să fie și apoi se oprește.

Nu-mi place asta. Este foarte, foarte rău! Sigur, mingea vine apoi deviată către autorul golului, Doan, dar nu mi-a plăcut comportamentul de dinainte. Pentru un fundaș precum Sule nu-i OK. Este o greșeală defensivă clasică, foarte gravă!

Niklas Sule și Manuel Neuer, luați în colimator de fostul campion mondial

Apărătorii centrali Schlotterbeck și Rudiger au vrut să joace la ofsaid și au procedat bine. Fundașul lateral trebuie să se orienteze în funcție de ei, ca să țină linia. Niklas Sule trebuia să vadă că trebuie să iasă de acolo. N-avea voie să greșească niciodată, trebuia să vadă asta!

La primul a respins șutul lui Minamino în picioarele lui Doan, care a marcat. Iar la al doilea n-a închis bine colțul scurt. Noi l-am întrebat dacă la acesta din urmă nu putea face mai mult și ne-a dat un răspuns ciudat: ‘Am vrut să tragă în mine”, a spus Bastian Schweinsteiger la televiziunea germană ARD, acolo unde ocupă funcția de analist.

Cum au arătat echipele la Germania – Japonia 1-2:

Germania (4-2-3-1): Neuer – Sule, Rudiger, Schlotterbeck, Raum – Kimmich, Gundogan – Muller, Musiala, Gnabry – Havertz
Rezerve: Adeyemi, Bella-Kotchap, Brandt, Fullkrug, Ginter, Goretzka, Gotze, Gunter, Hofmann, Kehrer, Klostermann, Moukoko, Sane, ter Stegen, Trapp
Selecționer: Hansi Flick

Japonia (4-2-3-1): Gonda – Sakai, Yoshida, Itakura, Nagatomo – Endo, Tanaka – Ito, Kamada, Kubo – Maeda
Rezerve: Asano, Doan, Ito, Kawashima, Machino, Minamino, Mitoma, Morita, Schmidt, Shibasaki, Soma, Taniguchi, Tomiyasu, Ueda, Yamane
Selecționer: Hajime Moriyasu