Australian Open generează scandaluri pe bandă rulantă. Jucătoarea cu nume românesc a fost jignită chiar de către organizatori

Gabriel-Alexandru Ioniță 21.01.2023, 20:33
Australian Open generează scandaluri pe bandă rulantă. Jucătoarea cu nume românesc a fost jignită chiar de către organizatori

La ultimele două ediții, turneul de la Australian Open a fost zguduit de mai multe episoade controversate. Este deja arhi-cunoscut scandalul în care a fost implicat anul trecut Novak Djokovic, care nu a fost primit la Melbourne pentru că a refuzat să se vaccineze anti-Covid-19 la acel moment.

Cum a fost jignită Cristina Bucșa de către organizatorii turneului de la Australian Open

De asemenea, tenismenul sârb a fost în prim-plan și la ediția din acest an. El a făcut scandal în timpul meciului cu Enzo Couacaud. Pe motiv că nu se putea desfășura la capacitate maximă din cauza unui fan care s-ar fi aflat în stare de ebrietate. De asemenea, în timpul unui meci de pe tabloul feminin, în care o ucraineancă s-a duelat cu o rusoaică, în tribune a fost arborat un steag al Federației Ruse. Moment ce a stârnit reacții foarte dure, evident, în contextul războiului din Ucraina.

Cel mai recent episod controversat a vizat-o pe Cristina Bucșa, jucătoarea din Republica Moldova care reprezintă însă Spania la nivel internațional. Ea a fost învinsă mai mult decât categoric de liderul mondial Iga Swiatek în turul 3 cu scorul de 6-0, 6-1.

După această partidă, ca și cum nu ar fi fost suficient de dureroasă înfrângerea, Cristina Bucșa, jucătoare aflată în prezent pe locul 100 în clasamentul WTA, a fost și ironizată de organizatorii turneului de la Australian Open.

„Covrigăria Igăi Swiatek este deschisă la Melbourne”, au scris ei pe Twitter.

În limbajul specific jocului de tenis, termenul de „covrig” (bagel în engleză) este folosit pentru a denumi seturile câștigate la 0. Astfel, încercând să scoată în evidență jocul extrem de solid prestat de Iga Swiatek, organizatorii primului Grand Slam al anului au jignit-o indirect pe jucătoarea născută la Chișinău. Aspect ce a fost sesizat și subliniat de către o altă jucătoare din circuitul WTA.

Cred că este o lipsă crasă de respect să postați asta, față de cealaltă jucătoare”, a comentat Mayar Sherif, jucătoare din Egipt aflată în prezent pe locul 54 în clasamentul mondial.

Jucătoarea născută la Chișinău reprezintă Spania la nivel internațional

Cristina Bucșa a ales să reprezinte Spania la nivel internațional datorită faptului că în această țară a găsit sprijinul logistic necesar pentru a-și putea dezvolta cariera în tenis, în condițiile în care ea nu are în prezent un sponsor tehnic. Un alt aspect care atrage atenția în legătură cu jucătoarea de 25 de ani este reprezentat de faptul că ea nu este o mare admiratoare a rețelelor de socializare, lucru extrem de rar în această „epocă digitală”, după cum chiar ea a dezvăluit public în urmă cu ceva timp.

„Rețelele de socializare nu sunt pentru mine. Sunt concentrată pe cariera mea și nu-mi place să fac multe fotografii sau să-mi arăt viața altor oameni. Este ceva personal”, a explicat ea.

Cristina Bucșa a început ediția din acest an a turneului de la Australian Open pe locul 100 WTA. Acum, după ce a ajuns până în turul 3 la Melbourne, ea va înregistra un progres de 16 poziții, până pe 84.

Sursă foto: captură Twitter

Urmăriți Playsport.ro și pe