Autoritățile își îndreaptă fața către eroii sportului românesc. Cătălin Chirilă a avut parte de o primire impresionantă pe Otopeni

Catinca Giosanu 09.08.2022, 18:12
Autoritățile își îndreaptă fața către eroii sportului românesc. Cătălin Chirilă a avut parte de o primire impresionantă pe Otopeni

Cătălin Chirilă s-a întors marți în România după aventura de la Campionatele Mondiale de Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax, Canada. Sportivul român a avut parte de o primire impresionantă pe Otopeni.

Cine l-a așteptat la aeroport în România

Cătălin Chirilă a fost așteptat ca un adevărat erou la salonul oficial al aeroportului. Sportivul medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Canoe Sprint s-a emoționat până la lacrimi. El nu se aștepta să aibă parte de o așa primire.

Cătălin Chirilă a impresionat pe toată lumea cu evoluțiile sale din Canada. Și chiar dacă s-a emoționat când a văzut câtă lume l-a așteptat la aeroporul din Otopeni, el a avut grijă să le mulțumească tuturor celor care l-au ajutat să ajungă pe podiumul mondial.

Vă mulţumesc din tot sufletul pentru această primire. Sunt foarte emoţionat. Sincer, nici măcar înainte de marea finală nu am fost atât de emoţionat. Vă mulţumesc întâi de toate tuturor celor care aţi fost în spatele meu.

Fără voi nu aş fi putut ajunge aici şi mulţumesc tuturor prietenilor, tuturor apropiaţilor, tuturor celor care au fost alături de mine, care care m-au susţinut în momentele grele, pentru că până la această performanţă ştim cu toţii câtă muncă este în spatele medaliei şi câte zile de chin au existat.”, a declarat Cătălin Chirilă, la revenirea în țară.

”Munca a dat roade şi mă bucur că am reuşit să obţin această performanţă”

Canoistul este bucuros că a cucerit medalia de aur la Halifax. Țara noastră nu s-a mai întâlnit cu o astfel de performanță de 40 de ani. Ultima medalie de aur pe care a obținut-o un reprezentant al României la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe data din 1986.

Sunt bucuros pentru acest rezultat, înseamnă enorm pentru mine, pentru toţi înseamnă foarte mult aceste medalii. Dar întâi de toate, cel mai mult această medalie reprezintă pentru mine personal confirmarea că toate speranţele pe care mi le-am pus la începutul pregătirii nu sunt în zadar.

Practic, munca a dat roade şi mă bucur că am reuşit să obţin această performanţă. Vă mulţumesc încă o dată, nu mai am cuvinte.”, a mai spus Cătălin Chirilă.

Urmăriți Playsport.ro și pe