Avem încă o performanță la înot ce merită menționată. „Rechinul” David Popovici urmează să facă din nou spectacol la Lima

Bădulescu Silvian 03.09.2022, 09:26
Avem încă o performanță la înot ce merită menționată. „Rechinul” David Popovici urmează să facă din nou spectacol la Lima

Înotul românesc bifează încă o performanță importantă astăzi. Rebecca Diaconescu (16 ani) s-a calificat în finala probei de 50m spate de la Campionatul Mondial de Juniori din Lima, Peru.

De asemenea, „rechinul” David Popovici intră și el în bazin, la proba de 100m liber.

Rebecca Diaconescu, finală la 50m spate. David Popovici, din nou în bazin

Rebecca Diaconescu (16 ani) s-a calificat în finala probei de 50 de metri spate de la Campionatul Mondial de Juniori din Lima, Peru. Aceasta va concura în marea finală duminică dimineața, de la ora 03:29 (ora României).

Românca a terminat pe primul loc în semifinala cu numărul patru. Timpul ei a fost de 29.24, al patrulea, per total, care s-a calificat în finală.

În același timp, după două zile libere, David Popovici, sportivul de la CS Dinamo, va reintra în bazin. Acesta va concura în proba de 100 metri liber, la care este campion mondial și european seniori, dar și campion european juniori.

La 100 metri liber, David Popovici va intra în serii astăzi, 3 septembrie, de la ora 17.30 (ora României). Semifinalele vor avea loc pe 4 septembrie, ora 02.25 (ora României). Finala este programată luni, 5 septembrie, de la ora 02.02 (ora României).

La competiția din Lima, Peru, David Popovici a cucerit medalia de aur la 200m liber, aur la ștafetă masculină de 4x100m liber și argint la ștafetă mixtă de 4x100m liber.

În serii, la 100 metri liber, va intra și Patrick Sebastian Dinu.

Ungaria, victorie în fața României la finala ștafetelor mixte de 4×10 metri

În finala probei, echipa României formată din David Popovici, Patrick Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu era considerată marea favorită a ultimului act.

Primele patru lungimi de bazin au confirmat supremația României. David Popovici a fost primul care a intrat în bazin. Acesta a început să pună o distanță considerabilă între el și restul rivalilor.

2.23 secunde despărțeau ștafeta României de următoarea clasată la primul schimb al finalei. Popovici a ieșit pentru a-l lăsa pe Patrick Dinu să-și facă treaba. Acesta a reușit să mențină o distanță consistentă față de a doua echipă din bazin, mai exact 2.00 secunde.

Totuși, Nikolett Padar, campioana lumii de junioare la 100 metri liber, a fost cheia succesului maghiar în finala probei de ștafetă mixtă 4×100 metri. Înotătoarea maghiară a reușit să se apropie la mai puțin de jumătate de secundă de ștafeta României pentru care a înotat Bianca Costea.

La ultimul schimb, Rebecca Diaconescu mai avea un ecart de 0,39 secunde față de Dora Molnar. Sportiva noastră a reușit să rămână în frunte până spre final, dar adversara sa a zvâcnit și a izbutit să ajungă prima la destinație. Ungaria a învins România și a cucerit medaliile de aur.

Urmăriți Playsport.ro și pe