Averea care i s-a propus lui Lionel Messi pentru a semna! Sumă exorbitantă oferită starului argentinian

Sorin Chiriac 30.05.2021, 17:30
Averea care i s-a propus lui Lionel Messi pentru a semna! Sumă exorbitantă oferită starului argentinian

Averea care i s-a propus lui Lionel Messi pentru a semna! Sumă exorbitantă oferită starului argentinian este pe măsura valorii sale. Însă Barcelona încă nu este sigură de acordul lui Messi pentru încheierea unui nou contract. Dar președintele grupării catalane, Juan Laporta, este optimist în privința rezultatului final.

Averea care i s-a propus lui Lionel Messi pentru a semna!

Barcelona încearcă totul pentru a-și păstra superstarul. Averea care i s-a propus lui Lionel Messi pentru a semna un nou contract. Situația „decarului” de 33 de ani încă nu este clarificată. Chiar dacă în fruntea clubului a revenit Juan Laporta, prieten cu Messi, starea financiară a Barcei este una dificilă. Catalanii au peste 1 miliard de euro datorii, iar asta se va reflecta și în cheltuielile cu salariile jucătorilor. Chiar și așa, Barcelona face tot ce poate pentru a-l păstra pe starul argentinian. Până acum, Messi a vut un contract fabulos cu echipa la care evoluează de 17 ani.

La începutul anului, El Mundo a publicat documente ce arătau că Messi avea un contract pe 4 ani în valoare de peste 555 de milioane de euro. Adică, aproape 140 de milioane de euro pe an. E vorba, totuși, de sume brute, supuse impozitării. Contractul respectiv expiră la 30 iunie 2021. Acest lucru a declanșat o adevărată telenovelă în legătură cu rămânerea sau plecarea lui Messi de la echipă.

Averea care i s-a propus lui Lionel Messi pentru a semna! Sumă exorbitantă oferită starului argentinian
Averea care i s-a propus lui Lionel Messi pentru a semna! Președintele Barcelonei, Juan Laporta, face totul pentru a-l păstra pe starul argentinian

Sumă exorbitantă oferită starului argentinian

De curând, revista Forbes a publicat topul celor mai mari câștiguri obținute de sportivi în perioada mai 2020 – mai 2021. Și aici, Messi înregistrează o sumă colosală, de 130 de milioane de dolari. El este depășit doar de luptătorul de MMA, irlandezul Conor McGregor, cu un venit de 180 de milioane de dolari. Însă aceste sume provind și din multe activități adiacente sportului în sine, în primul rând din publicitate. Acum, în ciuda problemelor financiare, Barcelona vrea să-i ofere lui Messi un contract generos. Cotidianul catalan Sport scrie că Juan Laporta i-a propus un proiect pe 4 sezoane, în urma căruia argentinianul ar încasa 240 de milioane de euro, sumă brută.

În primele 2 sezoane, 2021-2023, Messi ar urma să primească un salariu brut de 60 de milioane de euro pe sezon. Mai mic decât cel de 76 de milioane de la ora actuală. Să nu uităm, totuși, că salariului i se adaugă, de regulă, bonusuri de performanță uriașe. În celelalte două sezoane, 2023-2025, Messi ar urma să continue să joace, dar la Inter Miami, echipa lui David Beckham din campionatul nord-american. Barcelona i-ar plăti, însă, tot 120 de milioane de euro în această perioadă. Messi ar deveni și ambasador al clubului catalan în SUA.

În privința răspunsului așteptat dinspre Messi, Juan Laporta s-a declarat optimist. El a subliniat că ceea ce contează pentru starul echipei sale este să se simtă confortabil, să simtă afecțiune și dragoste din partea celor din jur.

Speța lui Messi decurge bine, însă nu este încheiată. Continuăm să lucrăm să facem o ofertă care să se încadreze în limitele financiare ale clubului și pe care jucătorul să o accepte, astfel ca Messi să continue la Barcelona. Pierderea lui ar avea consecințe mari, iar noi dorim să îmbunătățim echipa. Ceea ce cere el este este afecțiune și dragoste … Să se simtă confortabil. Să zâmbească, să se distreze bine și trebuie să câștige pentru a se distra bine. Este singurul lucru necesar într-un proces de reflecție. El pune multe din partea sa, pentru că știe efortul pe care îl facem”, a declarat Laporta într-o conferință de presă, conform as.com.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe