Averea uluitoare a lui Cristi Borcea. Fostul acționar de la Dinamo este unul dintre cei mai bogați români

Moldoveanu Camelia / 11.01.2022, 13:21
Averea uluitoare a lui Cristi Borcea. Fostul acționar de la Dinamo este unul dintre cei mai bogați români

Cristi Borcea este unul dintre cei mai bogați români, reușind să-și mărească averea chiar și în perioada în care s-a aflat după gratii. Fostul acționar al clubului Dinamo a început de jos și a știu de tânăr cum să-și câștige existența. La 15 ani avea prima „afacere”.

Cristi Borcea și-a „deschis prima afacere” la doar 15 ani

Omul de afaceri Cristi Borcea a știut cum să facă bani încă de mic. Cu toate că a avut o copilărie plină de lipsuri, fostul dinamovist a știut mereu să stea cu fruntea sus și să se descurce cu ce avea.

În urmă cu ceva timp, întru-un interviu pentru GSP, antrenorul Emil Urus a dezvăluit cum a făcut Cristi Borcea primii bani. Fostul acționar al clubului Dinamo se plimba cu televizorul prin bloc și strângea bani.

L-a dus mintea să facă bani, era diabolic de la vârstă aia.
Eu am primit apartament în Tei, s-a mutat apoi și fratele meu la București și l-am luat la mine. Aveam video, televizor color, care pe vremea aia nu prea existau. Cristi venea nonstop la mine. La 15 ani lua videoul și televizorul color și difuza filme prin blocuri.

Câștigă între 700 și 1000 de lei pe seară. Pleca cu ele sau îi chema pe alții la noi, se descurcă”, declara antrenorul Emil Ursu.

Fostul acționar de la Dinamo are doar în conturile proprii milioane de euro

În anul 2007 Cristi Borcea a intrat în atenția celor de la Capital pentru Top 300 cei mai bogați români. La acea vreme, fostul acționar al lui Dinamo avea în conturi 15-17 milioane de dolari.

După doar un an, Borcea a vândut compania Crimbo Gas către grupul olandez SHV cu aproximativ 50 de milioane de euro. Astfel el ar fi ajuns la 80 de milioane de euro. Ulterior, în 2013 problemele cu legea și-au spus cuvântul și conturile s-au „ușurat” cu aproape 30 de milioane de euro.

Cu toate că în 2014 a fost condamnat la închisoare cu executare, Cristi Borcea a rămas constat în afaceri. Aflat după gratii, el avea o avere de 50 de milioane de euro. Potrivit libertatea.ro, GPL Gaspeco L&D a făcut un profit de peste 60 de milioane de euro între 2014 şi 2018.

Însă, în 2018, Cristi Borcea mai avea în conturi proprii 20 de milioane de euro. Un lucru cunoscut de toată lumea este faptul că omul de afaceri preferă să-și țină averea la adăpost și a trecut mai multe afaceri pe numele rudelor. Ar mai fi de menționat faptul că fostele soții au și ele afaceri „moștenite” după căsnicia cu faimosul milioanar.