EXCLUSIV. Cristi Hîldan „scoate sabia din teacă” în apărarea fiului său. „Locul 7 e rodul muncii lui Emil Ursu. A fost dat afară pe motiv de incompetență, nu din cauza băiatului meu!”

Cătălin Mureșanu / 26.03.2021, 14:00
EXCLUSIV. Cristi Hîldan „scoate sabia din teacă” în apărarea fiului său. „Locul 7 e rodul muncii lui Emil Ursu. A fost dat afară pe motiv de incompetență, nu din cauza băiatului meu!”
  • Cristi Hîldan, tatăl lui Cătălin Hîldan junior, i-a oferit un „drept la replică” lui Emil Ursu, fostul antrenor de la Dinamo 2, cel care, în cursul zilei de vineri, a acuzat că a fost înlăturat de la formația secundă a „câinilor”, după ce fanii i-au cerut, au făcut presiuni și chiar l-au amenințat, pentru a-l folosi pe nepotul „Unicului Căpitan”;
  • În viziunea lui Ursu, Cătălin Hîldan jr (17 ani) nu ar avea valoare pentru a juca, încă, la echipa secundă;
  • Cristi Hîldan spune că tehncianul are un ceva împotriva numelui Hîldan și, încă de la venirea lui Cortacero, s-a declarat împotriva  programului socios DDB;
  • Fostul jucător și antrenor de rugby lansează acuzații la adresa lui Emil Ursu și spune că mai mulți tineri fotbaliști au plecat de la echipă din cauza lui, iar incompetența este motivul pentru care finul lui Cristi Borcea a fost dat afară.

EXCLUSIV. Cristi Hîldan „scoate sabia din teacă” în apărarea fiului său. „Locul 7 e rodul muncii lui Emil Ursu. A fost dat afară pe motiv de incompetență, nu pentru că nu din cauza baiatului meu!”

Într-o intervenție în cadrul emisiunii GspLive, Emil Ursu, fostul antrenor de la Dinamo 2, a confirmat informațiile publicate în exclusivitate de PlaySport.ro (VEZI AICI). Site-ul nostru a dezvăluit, într-un articol publicat în urmă cu o săptămână, că unul dintre motivele pentru care a fost dat afară de la conducerea tehnică a „câinilor” mici, este legat de reproșul suporterilor- acționari, cei care au fost nemulțumiți de faptul că nepotul lui Cătălin Hîldan, Cătălin Hîldan  junior, nu a primit mai multe șanse la echipa secundă pregătită de finul lui Cristi Borcea. În plus, fanii au fost nemulțumiți și de clasarea echipei, „satelitul” câinilor ocupând, la zi, locul 7 în seria 4 a eșalonului 3.

EXCLUSIV. Cristi Hîldan „scoate sabia din teacă” în apărarea fiului său. „Locul 7 e rodul muncii lui Emil Ursu. A fost dat afară pe motiv de incompetență, nu pentru că nu din cauza baiatului meu!”
EXCLUSIV. Cristi Hîldan „scoate sabia din teacă” în apărarea fiului său. „Locul 7 e rodul muncii lui Emil Ursu. A fost dat afară pe motiv de incompetență, nu pentru că nu din cauza baiatului meu!”

Cătălin Hîldan nu merită să joace. E un copil care mi se pare foarte timid, foarte trist când vine la antrenament, e puțin marginalizat

Mai mult, Emil Ursu a acuzat și a spus că, din cauza acestui lucru, ar fi primit amenințări din partea conducătorilor din DDB.

DDB m-a forțat să folosesc un jucător. Pe Cătălin Hîldan junior. Nu pot folosi jucători care nu merită să joace. Am avut o discuție cu unul dintre cei care conduc DDB acum două săptămâni.  Mi-a spus că trebuie să îl forțez pe Cătălin Hîldan să joace. Eu îl stimez pe nea Marin Hîldan, am jucat contra lui Cătălin Hîldan și l-am și antrenat, am respect pentru el din toate punctele de vedere. Dar ca un jucător să joace la echipa a doua, trebuie să fie cel mai bun la juniori. Atunci cu drag îl promovez și îl bag la echipa a doua.

Am zis că în momentul de față nu poate să joace la echipa a doua, dar ce pot să fac pentru el este să îl las să se antreneze cu mine la echipa a doua și dacă mă ajută rezultatele, să îl debutez și să îi dau drumul ușor-ușor, să prindă încredere în el. Eu vă spun, e un copil care mi se pare foarte timid, foarte trist când vine la antrenament, e puțin marginalizat, mai ales de când l-au chemat să se antreneze cu prima echipă. Eu înțeleg, Cătălin Hîldan e simbolul lui Dinamo, cei din DDB, din galerie, știu asta. Dar cei născuți în 2002, 2003, 2004 nu interpretează așa. Ei vor să joace, se consideră mai buni decât el și vor să fie ei luați la antrenamentul primei echipe, a dezvăluit tehnicianul.

Cristi Hîldan „scoate sabia din teacă” în apărarea fiului său!

Cristi Hîldan, tatăl lui Cătălin Hîldan junior și fratele „Unicului Căpitan” a reacționat în urma spuselor lui Emil Ursu. Astfel, președintele programului Doar Dinamo București, care, în luna februarie, într-un interviu pentru PlaySport.ro, și-a manifestat nemulțumirea și a spus că fiul său nu a primit încrederea necesară din partea unor antrenori de la Dinamo, nu a putut trece cu vederea peste declarațiile lui Emil Ursu.

Mie nu mi-a plăcut și nu îmi place scandalul. Nu am intrat în discuții niciodată, nu am ridicat primul sabia, însă, atât timp cât se  lovește în copilul meu, scot sabia din teacă. Domnul Ursu a fost, din prima, împotriva proiectului DDB. L-am auzit cu urechile mele când s-a exprimat: a spus că au venit spaniolii și ce să mai facă DDB? „Noi, legendele si spaniolii trebuie să conducem”, așa s-a exprimat! Cornel Dinu, Lucescu, Pârcălab și mulți alții, ei sunt legendele lui Dinamo! Nu Ursu, care nu a îmbrăcat niciodată tricoul lui Dinamo, și-a început discursul fostul jucător și antrenor de rugby.

„Echipa e pe locul 7, nu s-a implicat nimeni, nu s-a bagat nimeni la echipa a doua. A fost dat afară pe motiv de incompetență”

Cristi Hîldan a dezvăluit și un episod din trecut, atunci când Emil Ursu ar fi venit la Brănești și a discutat cu Marin Hîldan, bunicul lui Cătălin, tatăl „Unicului Căpitan”. Conform celor spuse de oficalul Clubului Sportiv Dinamo, tehnicianul ar fi avut un alt discurs la adresa fiului său.

Vă povestesc ceva și, în același timp, întreb. Când e omul corect? Când a venit la țară, a vorbit cu mine și cu tata, până când s-a urcat pe cal și era distanța prea mare să se mai uite în jos. Dacă era corect putea să-mi spună atunci de copilul meu. Sunt jucători care pot interveni, să spună cum s-au lăsat. Sunt vreo șapte sau opt jucători care au plecat din cauza lui!

Și tot din cauza lui, echipa de Under 19 era în imposibilitate să facă antrenament. Pentru că Ursu lua toți jucătorii la Dinamo 2, iar Gică Mihali (n.r. antrenorul de la Under 19) rămânea cu cinci jucatori, printre care și băiatul meu. Ce rezultate să aibă Mihali în condițiile astea!? Echipa e pe locul 7. Nu s-a implicat nimeni, nu s-a bagat nimeni la echipa a doua. A fost dat afară pe motiv de incompetență”, a completat Cristi Hîldan.

„Dacă eu mi-aș fi dorit să fie dat afară, sigur s-ar fi întâmplat, însă nu m-am băgat, nu am spus nimic”

Președintele programului socios Doar Dinamo București a mai spus că primii care au vrut să-l dea afară pe Emil Ursu au fost, toamna trecută, spaniolii aduși de Pablo Cortacero în conducerea Centrului de Copii și Juniori.

Primii care au vrut să scape de el, în urma unei monitorizări, au fost spaniolii. Da! Au venit spaniolii, pe care-i lauda în vară, să-l schimbe. Sunt lucruri care mă dor! Omul asta a avut ceva de DDB și cu numele Hîldan. Înainte să arunce piatra, să se uite, să ceară părerea și foștilor antrenori ai fiului meu. Dacă eu mi-aș fi dorit să fie dat afară, sigur s-ar fi întâmplat. Însă nu m-am băgat, nu am spus nimic. Să nu o mai dea cu presiunile, că acesta este rodul muncii lui, locul 7. Repet, a fost înlăturat pe motiv de incompetență! Am cerut să i se dea șanse egale lui Cătălin, cum au avut și alții, cum spune el, care nu jucau la echipele lor. Nu vreau și o nu o să dau nume, educația nu îmi permite, a încheiat Cristi Hîldan.