Avertisment pentru copilul de aur al Barcelonei: ”Trebuie să-l văd jucând! Nu toți vor fi pe lista pentru Cupa Mondială”

Pintilie Iosif 01.10.2022, 11:01
Avertisment pentru copilul de aur al Barcelonei: ”Trebuie să-l văd jucând! Nu toți vor fi pe lista pentru Cupa Mondială”

Spania a câștigat grupa din Liga Națiunilor, din care mai făceau parte Portugalia, Elveția și Cehia, iar acum se pregătește de Cupa Mondială din Qatar. La ultima selecție, pentru meciurile cu Portugalia și Elveția, Luis Enrique nu a convocat jucătorul considerat ”marea speranță” a spaniolilor.

Ansu Fati, avertizat de Luis Enrique

Ansu Fati nu a fost în lotul selecționatei pentru duelurile din septembrie, iar locul lui în lotul pentru Cupa Mondială din Qatar, din noiembrie, nu este sigur. Luis Enrique a anunțat că trebuie să îl vadă în meciuri pe fotbalistul de 19 ani de la FC Barcelona, înainte să decidă dacă îl va convoca sau nu.

„Trebuie să-l văd pe Ansu Fati jucând la Barcelona. Va fi dificil să aleg o echipă pentru Cupa Mondială. Nu toți cei pe care mi-aș dori să-i iau vor reuși să fie pe acea listă”, a spus Luis Enrique.

Ansu Fati a jucat în șase meciiuri pentru FC Barcelona în acest sezon, marcând două goluri și oferind două pase de gol. A adunat în total în 66 de meciuri și 21 de goluri pentru catalani. De asemenea, a jucat în patru meciuri pentru selecționată, în ediția trecută a Ligii Națiunilor. În actuala ediție, a fost rezervă neutilizată în trei meciuri. 17 ani, 10 luni și 3 zile avea când a bifat primul meci pentru ”Furia Roja”.

Ansu Fati a suferit mai multe accidentări anul trecut și a stat departe de teren mai tot sezonul, având doar 15 meciuri jucate anul trecut.

Visul lui Ansu Fati

Presa din Spania îl caracterizează pe Ansu Fati drept un fotbalist fără arfe. Fotbalistul, de origine din Guineea-Bissau vrea să se întoarcă în țara natală, una extrem de săracă, și să susțină tinerii fără șanse la o viață bună de acolo.

”Le mulțumesc din suflet părinților mei, datorită lor mi-am îndeplinit visul și am ajuns aici. A fost foarte greu pentru mine să cresc fără tatăl meu. El a venit să muncească în Spania, pentru ca noi să ducem o viață mai bună. Eu și restul familiei am rămas în Guineea-Bissau.

Am reușit să-l văd din nou tocmai la vârsta de 7 ani, când ne-am mutat cu toții la Sevilla. Visul meu este să revin în Guineea-Bissau și să-i ajut pe tinerii de acolo. Știu cum e să trăiești acolo, știu cât de greu este să ai acces la educație, la astfel de lucruri. Pentru moment n-am reușit să mă implic în multe proiecte, dar asta vreau să fac pe viitor.

Când am ajuns la Barcelona a fost foarte greu să mă despart din nou de familie. Am înțeles că asta trebuie să fac, altfel nu puteam să-mi îndeplinesc visul”, a spus Ansu Fati, citat de Mundo Deportivo.

Lotul Spaniei pentru dubla cu Portugalia și Elveția din Liga Națiunilor

Portari: Unai Simon (Athletic Bilbao), Robert Sanchez (Brighton & Hove Albion), David Raya (Brentford)

Fundași: Dani Carvajal (Real Madrid), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Eric Garcia (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Pau Torres (Villarreal), Diego Llorente (Leeds United), Hugo Guillamon (Valencia), Jose Gaya (Valencia)

Mijlocași: Sergio Busquets, Pedri, Gavi (Barcelona), Rodri (Manchester City), Koke (Atletico Madrid), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Carlos Soler (Valencia)

Atacanți: Ferran Torres (Barcelona), Alvaro Morata (Atletico Madrid), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), Yeremi Pino (Villarreal), Borja Iglesias (Real Betis), Nico Williams (Athletic Bilbao), Marco Asensio (Real Madrid)