Avertisment pentru premierul Nicolae Ciucă după ce a decis premierea lui David Popovici cu 1 milion de lei

Moldoveanu Camelia / 24.06.2022, 21:18
Avertisment pentru premierul Nicolae Ciucă după ce a decis premierea lui David Popovici cu 1 milion de lei

Nicolae Ciucă a anunțat că David Popovici urmează să fie premiat cu un milion de lei, bani din Fondul de rezervă al Guvernului României. Premierul României a primit un avertisment din partea lui Răzvan Florea.

Răzvan Florea, avertisment pentru Nicolae Ciucă

Răzvan Florea, primul înotător român care a câștigat o medalie olimpică pentru România (argintul la 200 de metri spate în 2004), i-a atras atenția premierului Nicolae Ciucă:

Banii pe care-i ia el de la Dinamo sunt bani mulți pentru România, dar, după părerea mea, acest copil îi merită cu vârf și îndesat.

Sunt destul de sceptic în a-i da dreptate domnului prim-ministru sau nu. Ce facem la anul dacă vine unul de la scrimă și ia două medalii la mondiale? Dacă faci asta, deschizi o cutie a Pandorei. Este vorba de cineva care mai stă o săptămână, o lună, un an în funcție și îi este bine lui. Dacă îi plăcea David Popovici, afla înainte de el. A luat 3 medalii la europenele de juniori. A plecat din clubul Steaua, clubul armatei. Domnul Ciucă vine din armată„, a declarat Răzvan Florea pentru wowbiz.ro.

„ Tot ce a cerut a primit”

Pe lângă milionul de lei, David Popovici urmează să primească de la Ministerul Sportului câte 56.000 de lei pentru fiecare medalie de aur. Mai exact, camionul mondial o să încaseze de la statul român peste 22.000 de euro.

Răzvan Florea susține că David Popovici a primit tot sprijinul din partea Federației. Însă, fostul înotător i-a atras atenția lui Nicolae Ciucă asupra unui alt aspect:

Rentele acelea sunt blocate la salariul minim pe economie din 2017. Rentele noastre viagere ar trebui să crească la fel cum crește salariul, numai că ele sunt blocate în decembrie 2017.

David are o întreagă echipă cu el. Sportul a evoluat foarte mult, dovadă stau și rezultatele de astăzi. Eu nu consumam atât de mulți bani. Aveam un antrenor care era și tată, și biochimist, și nutriționist, și preparator fizic. David are toată susținerea Federației de vreo 2-3 ani încoace, de când a demonstrat că e un sportiv de valoarea. Cred că tot ce a cerut a primit și nu le rămâne decât să aibă grijă de el în continuare. Cred că staff-ul și pregătirea lui David costă câteva mii de euro pe lună„, a mai spus fostul întotător.

David Popovici urmează să fie decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler

Campionul mondial David Popovici o să revină în țară duminică, 26 iunie, la ora 21.05. Primirea acestuia, însoțit de antrenorul principal Adrian Rădulescu și de preparatorul fizic Dragoș Luscan, urmează să aibă loc în Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

Ulterior, câștigătorul probelor de 100 și 200 metri liber de la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, urmează să fie decorat de către președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

Prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume.

David Popovici este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România”- Comunicatul Administrației Prezidențiale