Omul care îl urmărește pe campionul David Popovici de la 14 ani: „Este un fenomen”

Octavian Vasilescu / 20.06.2022, 21:20
Omul care îl urmărește pe campionul David Popovici de la 14 ani: „Este un fenomen”

David Popovici (17 ani) a scris istorie și a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta. Răzvan Florea (41 de ani) a comentat performanța lui Popovici.

Popovici s-a impus în marea finală de la 200 de metri liber cu un timp de 1:43.21.

Medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, Răzvan Florea îl consideră pe Popovici un adevărat „fenomen”. Acesta îl urmărește pe David Popovici încă de la vârsta de 14 ani și mereu a crezut că va ajunge departe.

Răzvan Florea, cucerit de David Popovici

E o zi istorică. E o performanță extraordinară. David ne-a obișnuit cu performanțe remarcabile. În 2022 vine cu o performanță fantastică pentru înotul românesc. Poate fi pusă în ramă această performanță. E a patra performanță din istorie.

David încă o dată pot spune că afișează o performanță extraordinară. Bravo lui, bravo celor care au grijă de el, bravo antrenorului pentru că și el are un merit. Așteptăm proba de 100 de metri, dar la 200 de metri a fost încântător.

Mă bucur că România are un prim campion mondial la natație. Anul trecut am avut un prim campion mondial. Eu am deschis cutia cu o primă medalie olimpică.

David a fost un sportiv obișnuit până la 14 ani, apoi a început să se detașeze. De la vârsta de 15 ani a reușit performanțe foarte bune. E un sportiv de excepție, un sportiv pe care l-am văzut la 14 ani altcumva față de ceilalți înotători.

Are o flotabilitate nemaivăzută. E un tip foarte concentrat, foarte atent în pregătire, iar performanțele apar. Este un fenomen. Spre deosebire de mine sau de Robi, ochii sunt ațintiți asupra lui. Toată lumea așteaptă de la el performanțe remarcabile, iar până acum reușește să confirme.

Ne așteptăm să meargă și mai bine. Mai are un hop, proba de 100 de metri, și sper să ne bucure și la Campionatul European de la București. Această performanță îi dă toate motivele și speranțele că va fi campion olimpic în 2024”, a declarat Răzvan Florea, conform Digi Sport.

Ce scrie presa din străinătate

Spaniolii de la AS au titrat că „Popovici deschide o nouă eră” și au subliniat naturalețea cu care performează tânărul bucureștean în timpul concursurilor.

Se aruncă în bazin cu puțin efort, fără să ridice apa sau să schimbe ritmul, cu o naturalețe uimitoare. Face parte dintr-un grup de atleți care te impresionează atunci când îi vezi ”pe viu”. De aceea, din primul moment Duna Arena din Budapesta a fost cu ochii pe acel băiat înalt, brunet, cu aspect încă tineresc de pe culoarul patru”, au notat spaniolii.

De asemenea, și ungurii, care au avut șansa de a-l pe vedea pe viu pe David Popovici, la Budapesta, s-au arătat mai mult decât impresionați de performanța acestuia. Cei de la M4 Sport au scos în evidență faptul că doar trei sportivi în istorie au reușit să obțină un timp mai mult decât românul în această probă. Aspect aproape incredibil, dacă ținem cont de vârsta sa foarte fragedă.

Românul David Popovici a câștigat proba de 200 de metri liber. A obținut timpul de 1:43, 21. Până acum, doar trei sportivi au reușit să obțină un timp mai bun în istoria probei. În spatele lui s-au clasat Hwang, din Coreea de Sud, și Dean, din Marea Britanie”, a notat sursa citată.