Bancu riscă o suspendare drastică după ce l-a lovit pe Așkovski în meciul Universitatea Craiova – Sepsi

Ștefănescu Dragoș / 13.05.2022, 17:34
Bancu riscă o suspendare drastică după ce l-a lovit pe Așkovski în meciul Universitatea Craiova – Sepsi

Joi seară, Universitatea Craiova și Sepsi s-au înfruntat în returul semifinalelor din Cupa României. Tensiunea partidei și-a spus cuvântul în minutele de final, când Nicușor Bancu a făcut un gest reprobabil față de un adversar. În urma acestei ieșiri necontrolate, Bancu riscă o suspendare drastică.

Nicușor Bancu riscă o pedeaspă drastică după gestul necontrolat din meciul cu Sepsi. Internaționalul român ar putea primi suspendarea maximă

Joi seară, Universitatea Craiova și Sepsi s-au înfruntat în returul semifinalelor din Cupa României. În prima manșă, oltenii pierduseră la Sfântu Gheorghe cu scorul de 1-2 și sperau să întoarcă soarta calificării, pe teren propriu. La finalul unui meci foarte tensionat, covăsnenii s-au impus cu 1-0 și au obținut astfel calificarea în finala Cupei României.

Partida a vut parte însă de un incident neplăcut în minutul 86. Într-o fază petrecută pe partea stânga de atac a craiovenilor, Nicușor Bancu a avut o ieșire nervoasă uluitoare. Inițial, el l-a lovit pe Stefan Ashkovski cu capul în piept, iar ulterior, i-a aruncat acestuia, aflat la pământ, cu mingea în cap. Gestul reprobabil al internaționalului român a fost taxat imediat de ”centralul ” partidei care i-a arătat cartonașul roșu.

Repercusiunile gestului lui Bancu pot fi dintre cele mai drastice. Internaționalul român poate primi o suspendare de la 2 până la 6 meciuri, conform Regulamentului disciplinar al FRF. Mai mult, suspendarea poate crește de la 6 la 10 partide dacă victima are vătămări fizice, sau de la 16 la 24 de jocuri dacă victima are vătămări fizice grave.

Bancu, pus la zid de legendele Universității Craiova

Nicolae Ungureanu, fost jucător legendar al Universității Craiova, prezent la partida de pe stadionul „Ion Oblemenco”, a vorbit în exclusivitate pentru PlaySport.ro despre gestul lui Nicușor Bancu.

Din punctul de vedere al fostului mare internațional, căpitanul oltenilor a fost cuprins de o stare de frustrare din cauza faptului că jocul echipei sale a mers într-o direcție nefavorabilă.

Am fost la meci. A fost o miză mare, dar la valoarea pe care o avem, să nu treci de Sepsi Sf. Gheorghe este o palmă. Nu mă așteptam, vă dați seamă. Totuși, pe fondul jocului care n-a ieșit așa cum voiau, s-a creat o stare de acest gen. Cred că frustrarea a venit și după partida cu FCSB, unde am jucat mai bine, am dominat, dar am pierdut. La fel și în meciul ăsta (n.r. – cu Sepsi), am pierdut și totul pică greu la nivel psihic. Estre treaba celor din conducere dacă trebuie amendat sau pedepsit. Consider că, din cauza frustrării, și-a lovit adversarul cu mingea-n cap. Mie, cât am jucat fotbal, nu mi s-a întâmplat niciodată așa ceva.”, a declarat Nicolae Ungureanu în exclusivitate pentru PlaySport.ro.