Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe 0-1. Oltenii ratează și al doilea obiectiv. Sepsi se va lupta pentru a doua oară pentru câștigarea Cupei României

Autori: Bordei Radu, Gabriel-Alexandru Ioniță / 12.05.2022, 21:25
Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe 0-1. Oltenii ratează și al doilea obiectiv. Sepsi se va lupta pentru a doua oară pentru câștigarea Cupei României

Universitatea Craiova a fost învinsă și pe teren propriu de Sepsi Sf. Gheorghe în semifinalele Cupei României. După 2-1 la Sf. Gheorghe, echipa antrenată de Cristiano Bergodi s-a impus cu 1-0 în Bănie, grație golului marcat de Marius Ștefănescu în minutul 66.

În finală, a doua din istorie, după cea pierdută în 2020 cu 1-0 în fața FCSB-ului, Sepsi va juca împotriva lui FC Voluntari, care a trecut în semifinale de FC Argeș, de asemenea după o dublă victorie.


Universitatea Craiova 0-1 Sepsi Sf. Gheorghe

Final de meci!

Min. 90+3: Șutul lui Andrei Ivan este deviat și va fi corner pentru olteni.

Min. 86: Nicușor Bancu primește direct cartonașul roșu după ce l-a lovit cu capul în piept pe Ashkovski, iar apoi l-a lovit pe acesta și cu mingea în cap!

Min. 84: Adnan Aganovic primește al doilea cartonaș galben, după ce a fost înlocuit, pentru proteste și nu va juca în finală, dacă Sepsi va ajunge acolo.

Min. 81: Niczuly boxează de sub bară șutul năprasnic trimis de Vătăjelu din voleu.

Min. 76: Niczuly a reținut fără probleme lovitura de cap a lui Koljic.

Min. 66: GOL SEPSI! La faza imediat următoare, din degajarea lui Niczuly, mingea a ajuns la Ștefănescu, cel care i-a trimis lui Pigliacelli printre picioare din unghi, după ce l-a depășit ușor pe Bancu.

Min. 65: Ivan încearcă o „foarfecă”, dar trimite mingea în peluză din 6 metri.

Min. 64: Nistor șutează de la distanță, dar și la mare distanță de poartă.

Min. 61: Șutul deviat al lui Mateiu se duce pe lângă poartă.

Min. 57: Nici Tudorie nu poate să îl învingă pe Pigliacelli din poziție excelentă, unu la unu cu italianul, din 9 metri.

Min. 55: Pigliacelli respinge în corner șutul puternic trimis de Ștefănescu din interiorul careului.

Min. 53: Eder Gonzalez a șutat din prima de la 25 de metri, însă mingea s-a dus mult peste poartă.

Min. 48: Din cornerul rezultat, Mitrea a reluat cu capul, însă fără probleme pentru portarul italian, care a reținut calm.

Min. 47: Șutul deviat al lui Aganovic a trecut pe lângă vinclul porții lui Pigliacelli!

Min. 46: A început repriza secundă!

Finalul primei reprize!

Min. 45+1: Pigliacelli intervine miraculos în poziție de unu la unu cu Aganovic din 7 metri!

Min. 41: Markovic se aruncă în careu în timpul unui duel cu Dumitrescu, însă arbitrul Horațiu Feșnic nu este impresionat și lasă jocul să continue.

Min. 26: Pigliacelli este atent și intervine la șutul centrare trimis de Aganovic la firul ierbii.

Min. 23: Andrei Ivan trimite puțin peste poartă cu o lovitură de cap din 6 metri. Niczuly era bătut.

Min. 22: Prima ocazie a lui Sepsi. Pigliacelli intervine excelent la șutul foarte bun trimis de Dumitrescu din afara careului.

Min. 21: Baiaram își driblează elegant un adversar și șutează puțin pe lângă poartă din marginea careului.

Min. 14: Andrei Ivan încearcă din nou un șut cu interiorul piciorului drept din marginea careului, iar mingea se duce puțin peste poartă.

Min. 13: Screciu reia cu capul în urma unui corner din partea dreaptă, însă mingea se duce destul de mult pe lângă poartă.

Min. 9: Ocazie uriașă din cornerul rezultat! Alexandru Crețu a atacat excelent prima bară și a reluat cu capul, iar mingea a lovit bara transversală.

Min. 8: Șutul deviat al lui Ivan a fost deviat și s-a dus pe lângă poartă.

Min. 1: A început meciul!


Echipele de start:

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, Screciu, N. Bancu – Mateiu, Al. Crețu – Gustavo, Baiaram, An. Ivan – Markovic
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Sepsi Sf. Gheorghe: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, B. Mitrea, Dumitrescu – N. Păun, Gonzales, Aganovic – Bărbuț, Tudorie, Ștefănescu
Antrenor: Cristiano Bergodi


Universitatea Craiova în fața meciului care poate salva un sezon întreg. Ce probleme are Reghe

Antrenorul Craiovei știe că are multe de reglat, mai ales dacă vrea să întoarcă rezultatul din tur, când Sepsi s-a impus cu 2 la 1. Reghecampf vrea ca jucătorii săi să se refacă moral, după eșecul dureros din campionat, cu FCSB. Cu mici excepții, antrenorul oltenilor se poate baza pe cea mai bună echipă, în semifinala cu ardelenii.

Este meciul sezonului pentru noi, ne dă posibilitatea să ajungem în finală. Chiar dacă nu va fi deja câștigată, dar suntem obligați să fim acolo. Trebuie să fim serioși, să ne respectăm adversarul, dar să ne facem jocul. Avem nevoie de aportul fanilor. E cel mai important să vedem că ne susțin”, a declarat Laurențiu Reghecampf.

Mihai Rotaru, gata pentru o nouă lovitură! Ofertă din Italia pentru unul dintre titularii Universității Craiova

Sezonul ar putea fi salvat nu doar de câștigarea unui trofeu, ci și de un trasfer pe bani buni în străinătate. Grigore Ciupitu a dezvăluit la Playsport Live că Mihai Rotaru ar putea trimite la „export” un nou jucător de mare valoare. Legenda Craiovei Maxima spune că Ștefan Baiaram și Jovan Markovic sunt monitorizați din străinătate. Primul ar fi dorit chiar în Italia.

Markovic și Baiaram, în care am mare încredere, jucători de valoare, care… bat echipe din afară după ei, băi, dă-mi-l mie pe ăsta. Am un prieten, Silviu Bogdan, fostul arbitru, a fost și în conducerea Universității Craiova, băiatul asta, Mihăilă, a fost al lui, Baiaram este al lui. Există oferte pentru el, tot din Italia. Există interes”, a declarat Grigore Ciupitu la Playsport Live.

Echipe probabile

CSU CRAIOVA: 13. Pigliacelli – 5. Vătăjelu, 25. Găman, 23. M. Constantin, 11. Bancu – 6. Screciu, 14. A. Crețu – 22. Gustavo, 17. Baiaram, 9. A. Ivan – 20. Markovici
ANTRENOR: Laurențiu Reghecampf

SEPSI: 33. Niczuly – 88. Dimitrov, 44. Bălașa, 3. B. Mitrea, 20. A. Dumitrescu – 15. Așkovski, 6. N. Păun, 14. Eder – 21. Bărbuț, 9. Tudorie, 11. M. Ștefănescu
ANTRENOR: Cristiano Bergodi