Bănel Nicoliță, mesaj categoric în scandalul dintre FCSB și CSA Steaua. Ce s-a întamplat când a semnat cu echipa lui Gigi Becali: „Frate, cum să spun că am jucat acolo?”

Robert Zanfir 03.04.2022, 17:23
Bănel Nicoliță, mesaj categoric în scandalul dintre FCSB și CSA Steaua. Ce s-a întamplat când a semnat cu echipa lui Gigi Becali: „Frate, cum să spun că am jucat acolo?”

Bănel Nicoliță (37 de ani) a dezvăluit cum a reacționat după ce a ajuns să semneze cu Steaua (actuala FCSB, n.r.). Fostul mijlocaș a jucat pentru echipa lui Gigi Becali între 2005 și 2011.

Bănel Nicoliță va rămâne în memoria microbiștilor pentru autogolul cu Real Madrid, dar și pentru dubla fabuloasă din victoria cu Betis Sevilla. Partida a deschis drumul echipei antrenate de Cosmin Olăroiu spre semifinala Cupei UEFA. Rezultatul din 2006 a rămas cel mai bun din istoria fotbalului românesc, după Revoluție.

Bănel Nicoliță a ales. FCSB e urmașa Stelei

Fostul mijlocaș din Ghencea nu înțelege războiul dintre cele două echipe care se bat pentru numele, tradiția și culorile echipei din Ghencea. Nicoliță este convins că FCSB este continuatoarea Stelei, sub culorile căreia a jucat atât în Liga 1, cât și în cupele europene.

Bănel și-a amintit emoțiile uriașe pe care le-a avut în momentul în care a semnat cu roș-albaștrii.

„Emoțiile au fost foarte mari. Sunam pe toată lumea. Luam cartele din alea, îi sunam pe toți. Se termina creditul, iar mă duceam și încărcam. Eram înnebunit. Mulți dintre ei nu credeau că pot să semnez cu Steaua: «Unde mă, rromul ăla…», să nu zic altceva, «Unde se duce ăla la Steaua, e nebun, a luat-o razna»… Până au văzut și ei știrea că Bănel Nicoliță semnează cu Steaua de atunci, că acum se numește FCSB, și iar ne luăm bătaie, treaba voastră (n.r. râde).

Trec dintr-una în alta. Păi, frate, dacă am jucat la Steaua, cum să spun că am jucat la FCSB? Pe bune acum. Că s-a întâmplat după ce am plecat sau sau după ce m-am lăsat, ok, dar și jucătorii ăia: George Ogăraru, Miu, n-au jucat și ei acolo?

N-am nimic cu ei, e alegerea lor, fiecare alege ce vrea, ce își dorește. Eu am ales FCSB, pentru că acolo am jucat, acolo am câștigat campionatele, acolo am jucat semifinala de Europa League, acolo am dat gol cu Galatasaray. Ce să fac, să spun altceva? Să mint? Nu pot”, a spus Bănel Nicoliță, pentru Gsp.

Bănel Nicoliță o ia de la zero, măcinat de regrete. „Am renunțat la familie, la tot, pentru fotbal!”

Bănel Nicoliță trebuie să o ia de la zero după ce echipa sa de suflet, CS Făurei, a ajuns în pragul falimentului. „Din cauza Făureiului mi-am pierdut copilașii. Mi-am pierdut banii, familia. Cele mai importante lucruri.

Nu mi-e de bani, pentru că-i puteam pierde oricând. Puteam risca într-o afacere, să cred în ea și să pierd. Dar familia? Am pierdut familia! Și nu se mai poate întoarce nimic! S-au adunat prea multe și am pierdut tot. S-a rupt tot!

Acum regret. Am ales greșit, dar am făcut-o conștient. Pentru fotbal și pentru oameni. Eu asta iubesc. Dar vezi, și asta eu mi-am asumat.

Mai contează câți bani am pierdut? La momentul ăsta pentru mine nu mai contează. Bani mulți! Poate spune oricine ce vrea! Un arbitraj la Liga a 3-a e 50 de milioane. Primăria a băgat și ea cât a putut, cam 1.8 miliarde.

Nu mai spun de salarii, banii de meciuri. 100 de milioane doar arbitrajele, fără banii de deplasare. Oamenii nu vor înțelege câți bani am băgat eu acolo”, a mai spus Bănel Nicoliță.

23 de goluri în 188 de partide a reușit Bănel Nicoliță în tricoul FCSB.

Urmăriți Playsport.ro și pe