Bannerul cu tentă rasistă la meciul Dinamo – Poli Timișoara

Dragos Stefanescu 13.03.2023, 17:42
Bannerul cu tentă rasistă la meciul Dinamo – Poli Timișoara

Duminică, 12 martie, Dinamo a remizat cu Poli Timișoara, scor 1-1, în ultima etapă din sezonul regulat al Ligii a 2-a. În urma acestui rezultat clubul alb-roșu a obținut calificarea în play-off. În timpul partidei fanii dinamoviști au afișat un banner cu tentă rasistă. Roș-albii au făcut astfel aluzie la prietenia dintre galeria lui Poli Timișoara și cea a lui Rapid.

Banner rasist afișat de fanii lui Dinamo în timpul meciului cu Poli Timișoara

Duminică Dinamo a primit vizita celor de la Poli Timișoara în ultima etapă din sezonul regulat al Ligii a 2-a. Echipa lui Ovidiu Burcă a reușit să termine la egalitate partida, scor 1-1, la finalul a 90 de minute extrem de tensionate. În urma acestui rezultat Dinamo a terminat sezonul regulat pe locul 6, obținând astfel calificarea în play-off.

În timpul partidei de pe arena ”Arcul de Triumf” fanii dinamoviști au avut mai multe scandări reprobabile. Aceștia au făcut aluzie la prietenia dintre galeria lui Poli și cea a lui Rapid, care au urmărit împreună meciul. Roș-albii au afișat și câteva bannere cu aluzii rasiste și jignitoare.

Toți în negru, tot cu negri” și „Văzând cine v-a însoțit / Atenție la portofel, portmoneu, portvizit”, era scris pe două dintre bannerele dinamoviștilor.

De remarcat este și greșeala gramaticală făcută de dinamoviști la unul dintre mesajele afișate. Aceștia au scris cuvântul negri cu un singur ”i”.

Bannerul fanilor lui Dinamo/Foto: Gsp.ro
Bannerul fanilor lui Dinamo/Foto: Gsp.ro

Andrei Nicolescu a anunțat ce urmează pentru jucătorii lui Dinamo după calificarea în play-off

La finalul meciului de pe arena ”Arcul de Triumf”, Andrei Nicolescu, noul acționar din ”Ștefan cel Mare”, a vorbit despre performanța reușită de Dinamo. Oficialul a explicat că după meci le-a oferit pizza jucătorilor, dar pe seară urmează o petrecere de zile mari. Totodată Nicolescu a anunțat că Dinamo se va lupta pentru promovarea directă în Superliga.

Emoții mari de tot. Aceste meciuri construiesc o echipă, fac o echipă să crească. Competiția crește când există meciuri de genul ăsta. Chiar dacă azi, din punct de vedere tactic și tehnic n-am făcut un meci strălucit, important e că a ieșit soarele pentru noi. Eu eram atent la meci, ceilalți din jur mi-au zis la un moment dat (n.r – rezultatele din celelalte meciuri), nu-mi venea să cred. Important e că din astfel de tensiune, din astfel de îndârjire o echipă poate să facă pasul spre performanță.

Deocamdată le-am dus niște pizza. În seara asta o să încercăm să ne și bucurăm, după un sezon în care nimeni nu le dădea șanse să fie în play-off. Ei sunt acolo, e meritul lor, iar azi chiar trebuie să se bucure.

Ne vom lupta pentru promovarea directă. În momentul ăsta nu mai e nimic de pierdut. Au făcut mai mult decât se aștepta toată lumea, acum nu mai e nimic de pierdut.

Am vorbit cu Răzvan și încercăm să găsim o soluție pentru asta (n.r – pentru întărirea lotului). Avem un post deficitar pe care îl vedem în acest moment și încercăm să găsim o soluție”, a declarat Andrei Nicolescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe