Barca e gata să dea lovitura! Vrea să-l ia gratis pe căpitanul lui Guardiola de la City!

Giosanu Catinca 13.11.2022, 18:58
Barca e gata să dea lovitura! Vrea să-l ia gratis pe căpitanul lui Guardiola de la City!

FC Barcelona vrea să se întărească şi asta s-ar putea întâmpla în cazul venirii lui Ilkay Gundogan, transmite presa spaniolă.

Lovitură de proporții pregătită de Bracelona

Catalanii vor să-și întărească lotul pentru următoarea stagiune, iar linia mediană reprezintă unul dintre punctele de interes ale clubului, mai ales că varianta Bernardo Silva a picat.

Președintele Joan Laporta a explicat, în cadrul unui interviu, că echipei sale îi va fi destul de greu să facă transferuri în iarnă, din cauza plafonului salarial impus de La Liga (maximum 70% din veniturile încasate de club). Chiar și așa, echipa spaniolă caută să se întărească în următoarea perioadă.

Ilkay Gundogan, noua țintă a catalanilor

Noua țintă a clubului blaugrana este Ilkay Gundogan, mijlocașul de la Manchester City, potrivit Mundo Deportivo.

Oficialii grupării catalane au înceract în trecut să îl transfere și pe Bernardo Silva, dar mutarea nu s-a concretizat. Fotbalistul portughez mai are contract cu ”cetățenii” până în 2025, iar asta face transferul extrem de dificil.

Xavi Hernandez, antrenorul catalanilor, este de părere că starul lui Manchester City ar fi putut ajuta mult echipa pe care o pregătește. Tehnicianul a declarat că Silva este fotbalistul perfect pentru mijlocul echipei sale, în poziția de inter, unde Lionel Messi nu poate evolua.

Neamțul are cifre extrem de bune

Pentru că transferul lui Silva a picat, FC Barcelona ia în calcul acum să îl aducă la echipă pe Ilkay Gundogan.

Neamțul este căpitanul „cetățenilor” și are cifre destul de bune. El mai are contract cu Manchester City până la sfârșitul lui iunie 2023. Asta înseamnă că gruparea catalană îl poate aduce la echipă în perioada de mercato din iarnă.

Mijlocașul central a înscris 51 de goluri și a oferit tot atâtea pase decisive în 273 de meciuri, câte a adunat în tricoul ”cetățenilor”.

Joan Laporta, despre situația financiară de la Barcelona

Joan Laporta a evidențiat că gruparea catalană are nevoie să aducă jucători mai buni decât cei actuali, dar asta presupune mari eforturi financiare.

Pentru a face transferuri în iarnă, ar trebui să incorporăm jucători mai buni decât cei actuali, iar asta nu este ușor.

Trebuie luat în considerare că avem în continuare probleme cu plafonul salarial din cauza eliminării din Champions League, care ne-a redus veniturile.

La Liga deja ne-a avertizat că vom avea o capacitate mai redusă de a înregistra noi jucători.”, a spus Laporta, într-o declarație, potrivit jurnaliștilor de la Marca.