Barca îi „fură” un super jucător lui Guardiola. „Îl iau gratis. Acordul este total!”

Gabriel Eșanu 01.01.2021, 17:31
Barca îi „fură” un super jucător lui Guardiola. „Îl iau gratis. Acordul este total!”

FC Barcelona traversează o perioadă de coşmar, atât din punct de vedere sportiv, cât mai ales financiar. După mai multe transferuri complet ratate, formaţia din Catalunya trebuie să schimbe total abordarea. Nu va mai arunca zeci de milioane de euro în următoarele perioade de mercato. Ci va încerca să vâneze chilipiruri, în tentativa de a reface un lot şubrezit de accidentări. Iar principala ţintă pentru „los cules” este fundaşul Eric Garcia. Acesta mai are contract cu Manchester City până în luna iunie a acestui an. Cum este deja în ultimele şase luni de contract, Barcelona a demarat deja negocierile şi se pare că a fost succes total.

Eric Garcia, 19 ani, a jucat şapte partide pentru Manchester City în prima parte a acestui sezon

„Barcelona are un acord total cu Eric Garcia pentru a semna cu el în 2021. Va fi jucătorul Barcelonei. Eric este așteptat să vină ca jucător liber de contract la vară. Barca poate semna contractul și în ianuarie, dar trebuie să negocieze cu Manchester City”, a explicat jurnalistul Fabrizio Romano, cunoscut pentru informaţiile sale foarte precise.

Catalanii ar vrea să îl transfere pe Garcia încă din această iarnă, dar nu sunt dispuşi să achite o sumă consistentă. „Cetăţenii” ar vrea minimum 10 milioane de euro pentru a-l lăsa pe jucător să plece încă de acum. Deşi accidentarea lui Pique şi problemele din defensivă îi presează, catalanii par decişi să aştepte până în vară.

Eric Garcia, 19 ani, este cotat de Transfermarkt.de la 20 de milioane de euro. Este considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri fundaşi din lume. Are deja patru selecţii la prima reprezentativă a Spaniei. A fost chiar juniorul Barcelonei, iar City îl lua din La Masia în urmă cu trei ani. Pentru 1,7 milioane de euro. Dezamăgit că nu a primit suficiente şanse de la Pep Guardiola, fotbalistul nu a mai acceptat prelungirea contractului cu City. Iar la Barcelona are promis un rol important. Este văzut ca înlocuitorul perfect pentru deja veteranul Pique. În acest sezon, Eric Garcia a jucat şapte partide pentru Manchester City în toate competiţiile.

Jose Font, unul dintre candidaţii la preşedinţia Barcelonei, a promis deja transferul lui Garcia. Iar Xavi Hernandez ar urma să fie noul antrenor al formaţiei de pe Camp Nou. Cert este că şi Joan Laporta, celălalt favorit la alegeri, îl are pe Garcia în planurile sale. Alegerile pentru preşedinţia clubului FC Barcelona vor avea loc pe 24 ianuarie. Păstrarea lui Leo Messi este o altă promisiune pe care ambii candidaţi au făcut-o.

Urmăriți Playsport.ro și pe