Barcelona, transfer de avarie: aduce o rezervă de la locul 15 din Premier League

Gabriel Eșanu 24.12.2020, 23:36
Barcelona, transfer de avarie: aduce o rezervă de la locul 15 din Premier League

FC Barcelona o va înfrunta pe Eibar în ultimul meci din 2020 și are nevoie de o victorie în tentativa de a reveni în lupta la titlu. Leo Messi pare că și-a regăsit cea mai bună formă, după un start mai slab de sezon. A marcat cu Valencia și Valladolid și a depășit recordul lui Pele de goluri marcate pentru un singur club. Dar marea problemă a echipei rămâne pe faza defensivă, în special din cauza problemelor medicale. Pique este accidentat și va pierde o bună parte din 2021. Jordi Alba a avut și el multe probleme în acest sezon, în vreme ce Umtiti este ieșit din formă.

Arsenal a plătit 41 de milioane de euro către Valencia pentru Mustafi. Acum vrea să scape de el

În aceste condiții, Araujo și Mingueza, jucători aduși de la echipa a doua, au devenit piese de bază. Ronald Koeman a transmis conducerii că are mare nevoie de întăriri, dar răspunsul șefilor săi nu a fost deloc încurajator. Barcelona are mari probleme financiare, așa că nu va beneficia de bani pentru transferuri. Tehnicianul olandez este astfel obligat să aleagă un jucător a cărui cotă este în plină prăbușire.

Shkrodan Mustafi este jucătorul pe care catalanii l-au ochit, iar principala lui calitate este prețul. Zero euro! Arsenal vrea să scape de fundașul german, în vârstă de 32 de ani. Mustafi mai are contract până în iunie 2021 și a jucat foarte puțin pentru „tunari” în acest sezon. Doar 43 de minute în Premier League. A prins cinci jocuri în Europa League și unul în Carabao Cup. Internaționalul german este gata să accepte chiar și o micșorare a salariului pentru a semna cu Barcelona.

În prezent rezervă la Arsenal, care are un sezon de coșmar și este pe 15 în Premier League, Mustafi are un CV impresionant. Este campion mondial cu Germania în 2014, iar la Arsenal a câștigat două Cupe ale Angliei și o Cupă a Ligii. A mai jucat în Primera Division, la Valencia, între 2014 și 2016. Arsenal le-a plătit spaniolilor 41 de milioane pentru transfer, în vara lui 2016.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe