Barca se schimbă din temelii! Xavi vine antrenor, Cruyff director sportiv. Lista de transferuri și planul complet al rivalului lui Laporta

Radu Bordei 31.12.2020, 14:17
Barca se schimbă din temelii! Xavi vine antrenor, Cruyff director sportiv. Lista de transferuri și planul complet al rivalului lui Laporta

Barcelona se schimbă: Xavi vine antrenor, iar Jordi Cruyff director sportiv. Cel puțin aceasta este lista de promisiuni ale unuia din candidați. Fanii de abia așteaptă alegerile la președenția clubului.

Barcelona are nevoie de organizare pentru că gruparea se află într-o situație dificilă. Lupta pare să se dea între doi favoriți: Joan Laporta – care a mai fost președinte – și Victor Font.

Barcelona se schimbă: Xavi vine antrenor

Cel puțin dacă alegerile vor fi câștigate de Victor Font. Antreprenor în domeniul telecomunicațiilor și media, bărbatul de 48 de ani vine cu un plan bine pus la punct. Font a fost unul din cei mai mari critici ai fostului regim. Președintele demisionar, Bartomeu, a lăsat clubul într-o situație foarte grea.

Xavi Hernandez (40 de ani) este marea speranță a suporterilor catalani. Fostul mijlocaș este un simbol al echipei, fost căpitan în echipa de „aur” a lui Gaurdiola. A fost lider într-o formație care cuprindea jucători precum Iniesta sau Messi. În acest moment, Xavi antrenează în Qatar, dar a promis mereu că va reveni la echipa pe care o iubește.

Și fostul președinte a încercat să îl aducă, dar Xavi a refuzat. Fostul campion mondial nu vroia să se asocieze cu un regim catastrofal. Dar a promis lui Victor Font că se va alătura din vară proectului său, dacă acesta iese președinte.

Victor Font speră să fie președintele Barcelonei

Xavi va avea putere totală.

Victor Font dorește să îi ofere putere totală lui Xavi. Acesta nu va fi doar antrenor, va fi manager general. Va avea putere de decizie totală, inclusiv la transferuri. Niciun jucător nu va pleca sau va veni pe Camp Nou fără aprobarea lui Xavi.

„Are tot ce trebuie. Calități de lider, este un bun organizator, are credibilitate. Cunoaște clubul și îl iubește” a declarat Font.

Xavi nu vine singur. Jordi Cruyff, fiul marelui Johan, se va întoarce și el. Va fi director sportiv și va lucra îndeaproape cu Xavi.

Font promite că antrenorul poate lăsa pe Al Sadd chiar din martie și va veni imediat să salveze situația. Mai ales că ecipa nu merge bine sub comanda lui Ronald Koeman. Olandezul a dus Barcelona pe locul 6, iar titlul este foarte departe.

Laporta promite că îl va ține pe Messi.

Rivalul său, Joan Laporta, are alte planuri. Fostul președinte speră să revină la echipă și se bazează pe relația bună cu Messi. Fotbalistul pare să se fi hotărât să plece în America, dar Laporta crede că îl paote face să se răzgândească.

La sfârșitul lui ianuarie, se va știi în ce direcție va merge Barcelona.

Urmăriți Playsport.ro și pe