Barcelona a preluat modelul George Copos. Declarațiile au stârnit ironii și zâmbete pe bandă rulantă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 07.09.2021, 21:51
Barcelona a preluat modelul George Copos. Declarațiile au stârnit ironii și zâmbete pe bandă rulantă

Barcelona se află într-o situație foarte delicată din punct de vedere financiar. Joan Laporta a „moștenit” probleme foarte mari din acest punct de vedere de la predecesorul său Jose Maria Bartomeu.

Din acest motiv, clubul catalan l-a pierdut în această vară pe Lionel Messi. Noul contract al starului argentinian cu echipa blau-grana nu a putut fi înregistrat la Liga Spaniolă din cauza faptului că Barcelona depășise cu mult fondul salarial impus de regulament.

Barcelona se confruntă cu mari probleme financiare după mandatul lui Bartomeu pe Camp Nou

Astfel, Messi a semnat din postura de jucător liber de contract cu Paris Saint-Germain. Mai mult, Barcelona a întâmpinat unele dificultăți în a înregistra contractele noilor veniți din această vară.

Memphis Depay chiar a acceptat o reducere a salariului la doar câteva săptămâni după ce a ajuns la Barcelona. De asemenea, clubul catalan a fost nevoit să renunțe la câțiva jucători importanți pentru a scăpa de salariile lor.

În ultima zi a perioadei de transferuri, de pe Camp Nou au plecat Emerson Royal la Tottenham, Ilaix Moriba la RB Leipzig, dar și Antoine Griezmann la Atletico Madrid, sub formă de împrumut, dar cu opțiune de transfer definitiv.

Sergio Aguero a dezvăluit că jucătorii Barcelonei nu pot folosi facilitățile de la baza de antrenament oricând vor

Însă problemele nu se opresc aici. Ronald Koeman nu îl poate avea momentan la dispoziție pe Sergio Aguero, ajuns în vara aceasta la Barcelona după 10 ani petrecuți la Manchester City. El s-a accidentat la scurt timp după ce a ajuns în Catalunya și va fi indisponibil până în octombrie.

Atacantul argentinian în vârstă de 33 de ani a oferit un interviu în care dezvăluit cât sunt de mari problemele financiare de la noua sa echipă. El a dat de înțeles că oficialii clubului catalan încearcă să facă economie solicitându-le jucătorilor să nu folosească foarte mult facilitățile de la baza de pregătire.

La Manchester City, programul presupunea ca noi să venim cel puțin cu o oră și jumătate înainte de antrenament. La Barcelona ni s-a spus să ajungem doar cu 30 de minute înainte. Eu am venit cu o oră înainte să văd dacă pot merge la sală, la recuperare. Dar nu, nimic. Toate luminile erau stinse! E complet diferit”, a spus Sergio Aguero pe canalul său personal de Twitch, fiind preluat de mai multe publicații internaționale.

Recent, Joan Laporta a dezvăluit că datoriile clubului pe care îl conduce se ridică în acest moment la nu mai puțin de 1.3 miliarde de euro. Iar modul în care încearcă el să le atenueze seamănă foarte mult cu cel brevetat în România de George Copos, pe vremea când investea la Rapid.