Seism la Barcelona. Koeman e out? Laporta ar fi discutat cu noul antrenor

Bordei Radu 07.09.2021, 12:06
Seism la Barcelona. Koeman e out? Laporta ar fi discutat cu noul antrenor

Vara s-a terminat, dar la Barcelona continuă agitația. Clubul trece prin niște schimbări majore, iar noul președinte a fost nevoit să ia niște măsuri drastice. Joan Laporta a moștenit o situație dezastruoasă la club. Barcelona a acumulat datorii de peste un miliard de euro, din cauza foste conduceri. De aceea clubul a fost forțat să îl lase pe Leo Messi să plece, deși argentinianul era pregătit să accepte înjumătățirea salariului, dar și alte sacrificii.

Și schimbările nu par sa se oprească aici. Presa iberică informează că și antrenorul poate ajunge pe lista „disponibilizaților”. Deși olandezul Ronald Koeman fusese confirmat înaintea sezonului.

Laporta s-a săturat de Koeman și a discutat cu noul antrenor. Cine este favorit să preia gruparea catalană

Când a revenit la club, Laporta a promis că va readuce Barcelona în top, indiferent de sacrificiile pe termen scurt. Președintele încearcă să repete rețeta de succes din primul mandat, când echipa a devenit una din cele mai bune din istoria fotbalului. Atunci, însă, erau la echipă Guardiola și Messi. Acum este Ronald Koeman, iar fostul fundaș nu l-a convins pe președinte.

Acesta visează un nou proiect, cu jucători tineri, din celebra La Masia și a găsit omul ideal pentru asta. Este vorba de fostul căpitan al catalanilor, Xavi Hernandez. Nu este prima dată când este vehiculat numele mijlocașului de legendă a Barcelonei. Acesta antrenează în Qatar, dar a spus de mai multe ori că visul lui este să se întoarcă pe Camp Nou. Xavi l-a refuzat de mai multe ori pe fostul președinte Bartomeu, dar acum ar primi mână liberă din partea noii conduceri. Acesta ar trebui să reconstruiască echipa, la fel cum a făcut-o Pep Guardiola, pe vremuri.

Laporta nu este mulțumit de Koeman, nu crede că acesta poate să scoată tot ce este mai bun de la actualul lot. Asta deși olandezul a promovat mulți tineri în sezonul precedent.

Schimbări mari la nivel de lot, la Barcelona. Laporta a tăiat în carne vie

Vara aceasta a fost una extrem de agitată, iar președintele a făcut ce a promis. A tăiat mare parte din cheltuieli și clubul a făcut primul pas în direcția potrivită. Suporterii sunt supărați că a plecat Messi, dar măcar s-au bucurat că nici Griezmann nu mai este la echipă. Francezul nu s-a potrivit deloc la Barcelona, avea și un salariu uriaș. Așa că Laporta a reușit să scape de unul din fotbaliștii cu venituri mari.

La capitolul veniri Barcelona s-a mișcat bine. Au venit Eric Garcia, Memphis Depay și Kun Aguero, jucători importanți, pentru care clubul nu a plătit nimic.