Barcelona aduce întăriri de la campioana Europei. Jucătorii pe care au pus ochii catalanii

Radu Bordei 08.12.2021, 23:56
Barcelona aduce întăriri de la campioana Europei. Jucătorii pe care au pus ochii catalanii

Barcelona aduce întăriri pentru noul proiect al lui Xavi. Chiar dacă fanii l-au primit cu entuziasm pe noul antrenor, proiectul a dat deja de primele probleme și rezultate negative. Eliminarea din Liga Campionilor este o lovitură dură pentru catalani, aceștia vor trebui să se mulțumească doar cu Europa League.

Xavi cunoștea că va avea multe probleme de rezolvat, de aceea speră ca șefii să îl ajute cu transferuri. Catalanii nu au un lot care să se bată acum nici la campionat, în Spania, iar în Europa sunt mult în urma rivalilor. Va fi un proces de reconstrucție lung al Barcelonei.

Barcelona aduce întăriri. Jucătorii pentru care catalanii negociază intens cu Chelsea

Barcelona știe că nu poate plăti sume de transfer mari, mai ales acum, în ianuarie, dar președintele Laporta încearcă să îi îndeplinească cerințele noului antrenor. Xavi încă mai are de evaluat lotul, dar știe că sunt multe lipsuri în acesta. Iar pierderea lui Messi a fost o lovitură dură pentru o echipă care nu și-a revenit până acum.

Barcelona încearcă să aducă întăriri chiar de la campioana Europei, Chelsea. Mai ales în atac acolo unde sunt foarte multe probleme. Situația lui Aguero este îngrijorătoare, iar Barcelona are nevoie de goluri. Dar și de mai multă creativitate în atac. Așa că roș-albaștrii încearcă so obțină împrumutirile lui Timo Werner și Hakim Ziyech, fotbaliști care nu s-au impus la Chelsea.

Cei doi nu ar refuza o nouă provocare, iar Barcelona rămâne un nume important, care atrage. În Catalunia cei doi jucători ar fi titulari, ar aduce un plus de viteză, explozie și creativitate în atacul echipei lui Xavi. Dar Thomas Tuchel se opune unei eventuale plecări, mai ales în ianuarie.

Barcelona și vrea să scape de jucători. Pe cine speră să obțină o sumă importantă

Plecarea lui Philippe Coutinho de pe Camp Nou în ianuarie este extrem de plauzibilă. Barcelona a plătit nu mai puțin de 135 de milioane de euro cu tot cu bonusuri de performanță pentru a-l transfera, dar această mutare s-a dov edit dezamăgitoare. Mijlocașul ofensiv brazilian nu a reușit însă niciodată să se ridice la nivelul așteptărilor pe Camp Nou.

Nici de la venirea lui Xavi, Coutinho nu a dat randament și este evident că Barcelona nu este cea mai bună echipă pentru el. În schimb, noii miliardari de la Newcastle pot reprezenta salvarea pentru fotbalist, dar și pentru club. Aceștia ar putea să scape de salariul uriaș al brazilianului și ar mai recupera din pierderi.

Urmăriți Playsport.ro și pe