Barcelona, atacată din nou de Al-Khelaifi: „Nu sunt sigur că e legal. UEFA va analiza totul”

Gabriel-Alexandru Ioniță 28.09.2022, 18:44
Barcelona, atacată din nou de Al-Khelaifi: „Nu sunt sigur că e legal. UEFA va analiza totul”

Nasser Al-Khelaifi, președintele lui PSG și membru în Comitetul Executiv UEFA, a atacat din nou Barcelona, în contextul situației financiare a clubului catalan. El a lăsat de înțeles că oficialii clubului de pe Camp Nou au apelat la anumite „inginerii financiare” pentru a putea legitima noi jucători în perioada de achiziții din vara acestui an.

Nasser Al-Khelaifi, un nou atac la Barcelona, în contextul problemelor financiare ale catalanilor

Inițial, Al-Khelaifi a fost ceva mai blând și a spus că este nevoie ca toate cluburile europene să fie atente la modul în care își gestionează finanțele.

„Trebuie să fim atenți cu aceste nivele periculoase ale datoriilor și cu injectarea de capital într-o manieră ‘magică’. Acestea nu sunt căi sustenabile. Trebuie să ne gândim pe termen lung, nu scurt”, a spus președintele lui PSG la finalul săptămânii trecute, citat de presa din Spania.

Acum, el a fost ceva mai aspru și a spus cu subiect și predicat ceea ce gândea de fapt, anume că ceea ce a făcut Barcelona în vară nu este ceva corect. De asemenea, a lăsat de înțeles că este posibil să existe și unele ilegalități în acest proces.

„Este corect ce a făcut Barcelona? Nu, nu este corect. Este legal? Nu sunt sigur. Dacă vor fi permise astfel de acțiuni, și alții vor face la fel. Bineînțeles, UEFA are propriile reguli financiare. Sunt sigur că vor analiza totul”, a spus Nasser Al-Khelaifi pentru Politico, la ultima poziție publică luată pe acest subiect.

Rivalii susțin că spaniolii au fost iertați, în mod incorect, de UEFA de sancțiuni pentru încălcarea fair-play-ului financiar

Nemulțumirea președintelui lui PSG a plecat de la faptul că echipa pariziană a primit la începutul lunii septembrie o amendă de 10 milioane de euro din partea UEFA pentru nerespectarea fair-play-ului financiar. În paralel, au mai fost sancționate din același motiv cluburi precum AC Milan sau AS Roma. Asta în timp ce Barcelona nu a primit niciun fel de amendă. În condițiile în care clubul blaugrana se confruntă cu probleme financiare majore de circa doi ani, iar, în ciuda acestui fapt, a adus foarte mulți jucători de mare valorea, cu salarii foarte mari, în această vară.

De altfel, catalanii au avut mari probleme în a legitima la Liga Spaniolă de Fotbal unii jucători, precum Jules Kounde, Andreas Christensen și Franck Kessie. În ultima clipă însă, Barcelona a reușit să facă acest lucru după ce și-a cesionat o parte din banii din drepturile TV pentru următorii destul de mulți ani.