Barcelona vrea să-i dea lovitura de grație lui Liverpool. Catalanii au pus ochii pe unul dintre oamenii de bază ai lui Jurgen Klopp

Ștefănescu Dragoș 26.09.2022, 19:29
Barcelona vrea să-i dea lovitura de grație lui Liverpool. Catalanii au pus ochii pe unul dintre oamenii de bază ai lui Jurgen Klopp

Barcelona are un start de sezon aproape perfect în La Liga și se anunță printre favorite la câștigarea titlului de campioană. Catalanii au făcut mai multe transferuri în această vară însă Xavi mai vrea câțiva jucători. Se pare că tehnicianul spaniol a pus ochii pe unul dintre jucătorii de bază de la Liverpool. Mutarea s-ar putea realiza în vara viitoare.

Barcelona e gata să-i ”fure” lui Liverpool un jucător de bază

Barcelona a reușit câteva transferuri importante în această vară și roadele s-au văzut imediat. Catalanii au un start aproape perfect în La Liga și se anunță o candidată serioasă la câștigarea titlului de campioană. În primele 6 etape catalanii au obținut cinci victorii și un rezultat de egalitate. În plus, Barcelona are un golaveraj uluitor, cu 18 goluri marcate și un singur gol primit.

În ciuda parcursului excelent, Xavi nu este pe deplin mulțumit de lotul actual pe care îl are la dispoziție. Tehnicianul a identificat punctul nevralgic al echipei sale, și anume cel de fundaș dreapta. În aceste condiții, Xavi a discutat deja cu șefii de pe Camp Nou și le-a explicat că are nevoie neapărată de un jucător valoros pe acest post. Se pare că jucătorul dorit de Xavi este Trent Alexander-Arnold, de la Liverpool. Mutarea s-ar putea face în vara viitoare. Totuși, acest trasnfer va fi foarte greu de realizat. Alexander-Arnold este un produs al ”cormoranilor” dar și unul dintre oamenii de bază din angrenajul gândit de Jurgen Klopp.

Câteva nume grele ar putea părăsi Camp Nou în această iarnă

Cum jucătorii transferați în vară de Barcelona au confirmat, este de așteptat ca în iarnă să aibă loc mai multe plecări de pe Camp Nou. Cei de la Fichajes au dezvăluit că printre numele care pot pleca se numără și ”veteranii” Gerard Pique, Jordi Alba și Sergio Busquets.

La începutul acestui sezon, Gerard Pique (35 de ani) a vrut să plece de la Barcelona. El a ajuns însă la un acord cu Xavi și a rămas pe Camp Nou. Pique și-a pierdut postul de titular și a jucat doar două meciuri în La Liga și Champions League. În aceste condiții este foarte probabil ca internaționalul spaniol să plece la iarnă.

Un alt fotbalist cu ștate vechi la Barcelona care ar putea pleca în iarnă este Jordi Alba (33 de ani). El este unul dintre cei mai vechi jucători ai formației catalane. Chiar pe finalul perioadei de transferuri, Barcelona a dorit să-l cedeze pe Alba la Inter Milano. Cele două echipe chiar au ajuns la un acord, dar mutarea a picat din cauza refuzului jucătorului.

Lista plecărilor de la Barcelona ar putea continua cu Sergio Busquets (34 de ani). Mijlocașul a intrat în ultimul an de contract și s-a tot vorbit în ultima perioadă de plecarea sa. Busquets este dorit în Major League Soccer.

În vară, Memphis Depay (28 de ani) a fost și el aproape de plecarea de pe Camp Nou. Inițial s-a vorbit despre un transfer al olandezului la Juventus. Torinezii l-au adus însă pe Arkadiusz Milik, astfel că Depay a rămas la Barcelona. Având în vedere că după sosirea lui Lewandowski are șanse minime de a juca, este de așteptat ca batavul să vrea să plece la o altă echipă.