Barcelona nu se mai oprește din transferuri. După Ferran Torres, catalanii au mai adus un tânăr spaniol de mare perspectivă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 29.12.2021, 14:29
Barcelona nu se mai oprește din transferuri. După Ferran Torres, catalanii au mai adus un tânăr spaniol de mare perspectivă

După ce l-a transferat pe Ferran Torres de la Manchester City în schimbul sumei de 55 de milioane de euro, Barcelona a mai reușit o mutare importantă în ultimele zile ale anului. De data aceasta este vorba despre o mutare pentru viitor.

Barcelona a reușit un nou transfer de mare perspectivă

Potrivit sport.es, catalanii l-au transferat pe tânărul de numai 17 ani Fabio Blanco de la Eintracht Frankfurt. Cotat în prezent la 750.000 de euro de Transfermarkt, internaționalul spaniol U19 a ajuns în vara acestui an la formația din Bundesliga după ce i-a expirat contractul cu Valencia.

Barcelona l-a dorit încă din acel moment pe fotbalistul ofensiv de bandă dreaptă și s-a luptat chiar pentru serviciile lui cu Real Madrid, Manchester City, Juventus sau Borussia Dortmund. Dar și, în mod evident, cu Eintracht Frankfurt. În cele din urmă cei din Frankfurt, care păreau că au cele mai mici șanse în această cursă, au avut câștig de cauză.

Ei îl vor pierde însă pe Blanco după numai 6 luni. Conform sursei citate, Barcelona l-a convins pe tânărul fotbalist să semneze un contract pe doi ani și jumătate cu formația blaugrana. Inițial, el se va alătura echipei secunde a clubului catalan.

În ceea ce privește suma de transfer, această va fi una modică. Oficialii lui Eintracht Frankfurt au acceptat să îi dea drumul jucătorului la cererea acestuia. Totuși, în contract există mai multe bonusuri de performanță. Astfel că nemții vor putea să mai primească și alte sume pe viitor.

Fabio Blanco a fost văzut în trecut de spanioli drept „noul Ferran Torres”

Fabio Blanco a fost comparat în trecut de spanioli, prin prisma calităților sale, chiar cu viitorul său coleg de la Barcelona, Ferran Torres. Cel din urmă va avea pe Camp Nou o clauză de reziliere de 1 miliard de euro.

În acest sezon de Bundesliga U19, Fabio Blanco a jucat 8 meciuri pentru Eintracht și a reușit două goluri și o pasă decisivă. El nu a apucat să debuteze însă pentru echipa mare a clubului din Frankfurt.

Barcelona este aproape de o nouă lovitură pe piața transferurilor. Matthijs De Ligt ar putea ajunge pe Camp Nou la un ”preț redus”

Fotbalul din Spania lovit din plin de pandemia de COVID-19. Barcelona este decimată după ce șapte jucători au fost testați pozitiv