Barcelona și-a prezentat noua achiziție. Clauza incredibilă pe care o are noul star de pe Camp Nou

Bordei Radu / 28.12.2021, 17:32

Barcelona și-a prezentat oficial ultimul transfer. Se știa deja că Ferran Torres va veni pe Camp nou, dar acum catalanii au oficializat mutarea. Este o lovitură importantă pentru o echipă care se chinuie să revină în elita fotbalului european. Fanii se temeau că gruparea nu va mai putea aduce jucători de valoare, din cauza datoriei uriașe. Dar se pare că președintele Laporta a găsit soluții, mai ales că atacantul spaniol costă 55 milioane de euro.

Șefii clubului se țin de cuvânt față de Xavi, căruia i-au promis că vor întări echipa. Barcelona are nevoie de reconstrucție, mai ales după despărțirea de Leo Messi.

Barcelona și-a prezentat ultimul star. Jucătorul care vine de la City să facă diferența pentru roș-albaștrii

Xavi poate să le mulțumească conducătorilor, aceștia chiar i-au adus un fotbalist valoros. La 22 de ani, Ferran Torres este văzut drept un jucător care poate să crească foarte mult. A devenit titular indiscutabil în naționala Spaniei, iar la City începuse să impresioneze, înainte de o accidentare puțin mai gravă.

Totuși, Pep Guardiola a fost de acord să renunțe la el, la doar un an după ce îl cumpărase pe internaționalul iberic, de la Valencia. Torres fusese adus ca înlocuitor pentru Sane, dar în ultima perioadă fusese utilizat în centrul ofensivei. Guardiola nu mai dispune de un atacant de careu, de aceea a fost ales Torres, fotbalist de bandă, creativ, dar care și marchează goluri. Totuși, managerul englezilor dispune de multe soluții, așa că nu s-a pus în calea transferului.

Și fotbalistul dorea întoarcerea în Spania, pentru că la City nu era titular. În schimb, la Barcelona, va avea șansa să crească, alături de mulți alți tineri cu potențial. City a făcut și ea profit, iar Barcelona i-a stabilit fotbalistului o clauză uriașă: 1 miliard de euro.

Cum plătește Barcelona? Jucătorii de pe lista neagră a clubului

Toată lumea se întreba cum va reuși Barcelona nu doar să plătească transferul, dar și salariul jucătorului. Catalanii au o limită redusă impusă de Liga Spaniolă, dar speră să se descurce. Retragerea lui Kun Aguero a eliberat un salariu mare, apoi clubul mizează pe câteva vânzări de fotbaliști, în iarnă.

Unul din aceștia ar putea fi americanul Serginio Dest. Deși este văzut ca un jucător cu potențial mare, tânărul fundaș lateral ar putea să plece. Mai ales că Xavi se va baza, din ianuarie, pe fostul său coleg, Dani Alves. Americanul ar putea aduce clubului 30 de milioane de euro. Samuel Umtiti și Phillipe Coutinho sunt și ei pe lista fotbaliștilor disponibili.