Barcelona va juca un an de zile departe de casă! Anunț de ultim moment al catalanilor

Robert Zanfir / 28.04.2022, 23:38
Barcelona va juca un an de zile departe de casă! Anunț de ultim moment al catalanilor

Barcelona se pregătește pentru un an de exil. Xavi și compania vor juca peste două sezoane pe stadionul Olympic, timp în care arena Nou Camp va intra în renovare.

După o serie fantastică în La Liga, Barcelona a pierdut surprinzător ultimele două partide de campionat jucate pe legendarul Nou Camp. Tot pe stadionul de 100 de mii de locuri a avut loc și eliminarea rușinoasă din Europa League. A ieșit scandat la club, iar Xavi i-a arătat cu degetul pe suporteri, care ar fi vândut biletele de la meciul cu Eintracht Frankfurt.

Barcelona pleacă de pe Nou Camp

În ciuda problemelor din ultimul timp, urmașii lui Messi vor duce dorul renumitei arene a clubului blaugrana. Presa din Spania anunță că echipa va pleca de „acasă” în sezonul 2023/24. „Nou Camp” va intra în renovare, iar lucrările vor dura un an de zile. Reconfigurarea și cosmetizarea stadionului vor costa 1,5 miliarde de euro.

Barca și-a ales și noul teren. Stadionul Olympic, care are o capacitate de 60 de mii de locuri, va fi gazda lui Aubameyang până în sezonul 2024-2025. Pe arena din Montjiuic a jucat între 1997 și 2009 și rivala locală Espanyol, dar și naționala Spaniei.

Cum și-au sabotat 8.000 de abonați propria echipă la meciul de coșmar cu Frankfurt

Barcelona a declanșat o anchetă după ce 30 de mii de suporteri germani au asistat de pe Nou Camp la umilința suferită de Xavi și compania cu Eintracht Frankfurt, în sferturile de finală ale Europa League.

În urma investigațiilor, catalanii au aflat că un singur abonat al clubului ar fi vândut peste 2000 de biletele germanilor. Acesta ar fi dezvoltat o adevărată reţea pentru a cumpăra bilete la meciurile Barcelonei şi apoi să le vândă altora. Din câte anunță presa locală, acesta va ajunge pe mâinile poliției.

În urma celor întâmplate, Barcelona ia în calcul ca cei vinovați să primească interdicție pe Nou Camp. Joan Laporta a dezvăluit că nu mai puţin de 7.800 de fani catalani au comis nereguli cu biletele la partida din Europa League.

„Ne dorim ca fanii noștri să vină și să susțină echipa. Ceea ce s-a întâmplat în ultimul meci nu se poate repeta.

Nu am vorbit încă despre ce s-a întâmplat în tribune în ultimul meci. S-a deschis o anchetă și sper să se ia măsuri ca să nu se mai repete”, a declarat Xavi, în cadrul unei conferințe de presă, pentru Barca TV.

Barcelona revine pe Nou Camp, duminică, 1 mai, de la 22:00. Catalanii primesc vizita celor de la Mallorca.