Bătaie cu scaune și sticle la finalul meciului Napoli – Leicester, scor 2-2. Suporterii italieni și-au ieșit din minți

Moldoveanu Camelia / 17.09.2021, 12:17
Bătaie cu scaune și sticle la finalul meciului Napoli – Leicester, scor 2-2. Suporterii italieni și-au ieșit din minți

Meciul Napoli – Leicester, scor 2-2, a provocat tensiuni uriașe în tribune. Suporterii italieni s-au luat la bătaie cu cei din Anglia, dar și cu aproximativ 100 de polițiști care au intervenit să calmeze spiritele. Pe stadionul „King Power” au avut loc scene șocante.

Bătaie în toată regula după meciul Napoli – Leicester

Suporterii lui Napoli au început să se agite atunci când echipa lor era condusă cu 2-0. Cu toate că italienii au egalat în minutul 87, eliminarea lui Ndidi în prelungiri a declanșat nebunia. Suporterii celor două echipe au început să arunce unii în alții  cu scaune rupte, sticle de plastic și alte obiecte avute la îndemână.

Aproximativ 100 de polițiști au intervenit pentru a calma spiritele, făcând un zid uman între cele două galerii. Suporterii lui Napoli au luat și mai tare foc și au încercat să treacă printre oamenii legii pentru a ajunge în tabăra lui Leicester.

Imaginile dint tribune sunt șocante, unii italieni fiind văzuți cum își scot curelele de la pantaloni pentru a se lupta cu polițiștii. Cu toate că s-a auzit din boxe „respectați-vă clubul și îndepărtați-vă de linia de separare”, nicio rugăminte nu a avut succes. Oamenii legii au format un cerc în jurul italienilor pentru mai bine de jumătate de oră, timp în care suporterii lui Leicester au reușit să părăsească stadionul.

O anchetă a fost deschisă de către poliție pentru a identifica agresorii. UEFA cercetează problema și urmează să comunice în cel mai scurt timp decizia luată.

Rasism în Seria A. Practică „tradițională” în Italia

Duminică seara, AC Milan și Lazio Roma s-au confruntat pe San Siro, scor 2-0. Suporterii celor din urmă sunt acuzați că au scandat mesaje rasiste care îi vizau pe Tiemoue Bakayoko și Franck Kessie. Astfel, AC Milan a cerut Federației italiene de fotbal (FIGC) să deschidă o anchetă. Aceste practici sunt aproape „o tradiție” în ultimele sezoane, cu excepția ultimului care s-a ținut fără spectatori.

Seria A a făcut publică în noiembrie 2019 scrisoare deschisă semnată de 20 de cluburi prin care au spus „Basta! (Ajunge!)” şi a denunţa „rasismul pe stadioane”. Din păcate, însă, sancțiunile și sunt mici iar cei care recurg la astfel de practici nu sunt intimidați.

Tiemoue Bakayoko a transmis un mesaj pentru toți cei implicați în noul caz de rasism din Seria A. Fotbalistul se declara mândru de culoarea pielii sale.

Suntem puternici şi mândri de culoarea pielii noastre. Am încredere deplină în clubul nostru pentru a-i identifica pe vinovaţi”, a adăugat jucătorul francez.