Bătaie la Universitatea Craiova pentru supremație! Două legende sunt gata să lupte pentru funcția de președinte al echipei

Ștefănescu Dragoș / 15.12.2021, 13:55
Bătaie la Universitatea Craiova pentru supremație! Două legende sunt gata să lupte pentru funcția de președinte al echipei

Universitatea Craiova a dezamăgit din nou în meciul de aseară cu UTA Arad. Obiectivul propus la începutul sezonului este departe iar clubul se pregătește de schimbări majore. Două legende sunt gata să lupte pentru funcția de președinte al clubului din Bănie.

Două legende sunt gata să lupte pentru funcția de președinte al Univeristății Craiova

Universitatea Craiova a remizat aseară cu UTA Arad, scor 0-0. Acest șemieșec adâncește și mai mult criza din cadrul echipei din Bănie. Obiectivul propus la începutul sezonului este tot mai departe, astfel că la Universitatea Craiova se fac deja planurile pentru anul viitor.

În martie 2022, abonații Universității Craiova vor alege noul președinte executiv al clubului. Favoriții fanilor din Bănie sunt Gică Craioveanu (53 de ani) și Sorin Cârțu (66 de ani). În urmă cu două zile, Craioveanu anunța că ar fi dispus să candideze pentru postul de președinte al Universității Craiova. Fostul fotbalist a admis însă faptul că va face acest demers doar dacă actualul oficial al alb-albaștrilor, Sorin Cârțu, nu-și va mai dori această poziție.

Sorin Cârțu, care este președintele Universității Craiova din martie 2019, i-a dat replica lui Gică Craioveanu. Oficialul din Bănie nu a dezvăluit dacă va candida sau nu în primăvara anului viitor. Totuși, a lăsat să se înțeleagă că nu este dispus să renunțe la post fără ”luptă”.

Deocamdată, suntem în 2021. Mai vedem ce se întâmplă anul viitor. Candidăm împreună și lucrăm împreună. Adevărul e că nu știu cine va candida, dar trebuie să fie cineva din spiritul Universității. În ideea că se dă un buget mare pe mână, trebuie cineva care să aibă spritul alb-albastru. Vedem ce decide patronatul și cum vor decurge lucrurile”, a declarat Sorin Cârțu, la ProX.

Gică Craioveanu vrea să fie președinte în Bănie

Universitatea Craiova va intra într-un proces de reorganizare în următoarea perioadă. Clubul ar urma să fie listat la bursă, acesta fiind pasul final din planul conducătorilor. Pe fondul noilor planuri din Bănie, Gică Craioveanu și-a exprimat public intenția de a candida pentru postul de președinte al Universității Craiova. Singura condiție este ca Sorin Cârțu să renunța la funcție.

Vreau să candidez pentru Peluza Nord. Mă sună băieții și tot timpul spun că ar vrea să fiu președinte. Este o situație dificilă, ar trebui să renunț la postul de radio din Spania. Mereu voi ține cu Craiova, nu pot să mă schimb. Cred că voi candida! Dacă o să candideze Sorin Cârțu, mă voi retrage. El a fost antrenorul meu, îl respect foarte mult. Dacă nu o să fie Sorin, o să candidez!

Sorin a spus că nu vrea să candideze, are o vârstă, vrea să se retragă. O să am putere de decizie dacă voi câștiga, așa mi-a promis Mihai Rotaru.

Cred că Mihai Rotaru va scoate clubul la bursă în luna martie, în anul următor. Mihai nu se retrage definitiv, dar o să aibă altă funcție. E complicat, presiunea este enormă în România. Îl admir pe Gigi Becali, are vreo 20 și ceva de ani la FCSB. E foarte, foarte dificil să suporți o anumită presiune. Voi lua titlul ca președinte (râde)”, a spus Craioveanu, la Digi Sport.