Bayern îl blochează pe Lewandowski! Bavarezii nu vor să audă de oferta Barcelonei

Robert Zanfir / 13.05.2022, 20:36
Bayern îl blochează pe Lewandowski! Bavarezii nu vor să audă de oferta Barcelonei

Președintele lui Bayern Munchen pune capăt, pentru moment, speculațiilor privind plecarea lui Robert Lewandowski (33 de ani) la Barcelona. Herbert Hainer anunță că atacantul va rămâne în Bavaria până la finalul contractului.

Relația lui Robert Lewandowski cu Bayern tinde să se transforme într-o telenovelă. Atacantul ar fi fost dezamăgit de propunerea campioanei din Bundesliga, deși a avut un nou sezon la înălțime. De asemenea, Lewandowski ar fi deranjat de faptul că Bayern s-a interesat de serviciile lui Erling Haaland (21 de ani), starul de la Borussia Dortmund, ajuns între timp la Manchester City.

Bayern nu vrea să audă de plecarea lui Lewandowski

Polonezul a înscris 342 de goluri pentru Bayern în 372 de meciuri oficiale. Bavarezii tocmai au câștigat al 10-lea titlu consecutiv în Bundesliga, record absolut în cele mai puternice campionate din Europa. Cifrele sunt tocmai bune pentru un club precum Barcelona, aflat în căutarea unui jucător cu personalitate și cu statistica la purtător.

Catalanii i-ar fi făcut o ofertă de 8 milioane de euro, dar ar avea și varianta de rezervă. Xavi este un admirator al lui Alvaro Morata, iar atacantul aflat în acest moment la Juventus ar putea reveni în Spania. Totuși, jucătorul care aparține de Atletico este un simbol al Realului, astfel că venirea pe Nou Camp nu ar fi privită bine de suporterii blaugrana.

În aceste condiții, Barcelona s-ar putea trezi că aleargă după doi iepuri. Bayern tocmai a anunțat că Lewandowski își va duce contractul până la final.

„Robert Lewandowski are contract cu Bayern Munchen până în iunie 2023 și îl va duce la final”, a spus președintele Herbert Hainer. Bavarezii i-au comunicat decizia și agentului Pini Zahavi.

„Lewandowski a simțit că nu e respectat, iar comportamentul șefilor nu este în concordanță cu performanțele sale de la club”, au scris jurnaliștii de la Sport Bild, după întâlnirea dintre Lewa și Oliver Kahn și Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al lui Bayern. Aceasta a avut loc înaintea dublei cu Villarreal, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

47 de goluri și 4 pase decisive a reușit Robert Lewandowski în 41 de meciuri jucate în acest sezon.