Bayern Munchen i-a găsit înlocuitor lui Manuel Neuer. Campioana Germaniei a anunțat numele noului portar

Dragos Stefanescu 19.01.2023, 12:01
Bayern Munchen i-a găsit înlocuitor lui Manuel Neuer. Campioana Germaniei a anunțat numele noului portar

Accidentarea suferită de Manuer Neuer la schi le-a produs multe bătăi de cap celor de la Bayern Munchen. Bavarezii s-au mișcat însă rapid și l-au transferat pe Yann Sommer de la Borussia Monchengladbach.

Bayern Munchen a găsit înlocuitorul perfect pentru Manuel Neuer

Manuel Neuer (36 de ani) a suferit în această iarnă o accidentare serioasă la schi. Internaționalul german și-a fracturat piciorul drept și va rata restul sezonului. În aceste condiții, Bayern Munchen a rămas cu doar doi portari în lot, Sven Ulreich (34 ani) și Johannes Schenk (19 ani).

Campioana Germaniei a dorit însă să aibă un portar cu mare experiență care să suplinească absența lui Neuer. Bayern s-a mișcat rapid și a ajuns la un acord cu Yann Sommer (34 de ani) de la Borussia Monchengladbach. Elvețianul se afla în ultimele șase luni de contract cu formația din nordul Germaniei. Astfel, oferta venită de la formația bavareză a venit perfect atât pentru jucător cât și pentru Borussia.

Potrivit Blick Sport, Bayern va plăti 9,5 milioane de euro pentru transferul lui Sommer. Mai exact, bavarezii vor achita 8 milioane de euro pe loc, și încă 1,5 milioane de euro după activarea unor clauze de performanță. Portarul elevețian va semna un contract valabil până în 2025. El va face vizita medicală la Munchen chiar în această seară.

Yann Sommer evoluează din vara anului 2014 în Bundesliga, el bifând 335 de meciuri pentru Monchengladbach. El are și 80 de prezențe în naționala Elveției, pentru care a evoluat excelent la Cupa Mondială din Qatar.

Transfer surprinzător făcut de Bayern Munchen la început de an

Primul transfer făcut de Bayern Munchen în acest an a suprins pe toată lumea. Campioana Germaniei l-a adus pe Daley Blind (32 de ani). Fundașul olandez era liber de contract din 28 decembrie 2022 după ce s-a despărțit de Ajax Amsterdam.

Mutarea este destul de ciudată, mai ales că Blind a semnat cu bavarezii un contract valabil doar șase luni, cu opțiune de prelungire până în 2024. Totuși, jurnaliștii germani au găsit explicația pentru acest transfer. Prin aducerea lui Blind, Bayern vrea să suplinească absența lui Lucas Hernandez, care din cauza unei accidentări este indisponibil până la finalul sezonului.

Șefii bavarezilor au fost foarte încântați de noua achiziție. Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al lui Bayern, a oferit o declarație elocventă.

Suntem bucuroși că Daley ni se alătură. E un fundaș polivalent, poate juca în stânga sau în centru. Are o mare experiență internațională și calități de lider. Sunt convins că ne va ajuta”, a declarat Hasan Salihamidzic.

Urmăriți Playsport.ro și pe