Bayern Munchen, lovitura de grație pentru Lewandowski! Nemții vor să-i blocheze transferul carierei: „Trebuie să respecte contractul!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 22.05.2022, 08:45
Bayern Munchen, lovitura de grație pentru Lewandowski! Nemții vor să-i blocheze transferul carierei: „Trebuie să respecte contractul!”

Bayern Munchen i-a transmis lui Robert Lewandowski faptul că nu va fi lăsat să plece în această vară, așa cum spera atacantul polonez. Fotbalistul de 33 de ani mai are contract în Bavaria până în iunie 2023 și nu vrea să îl prelungească. Mai mult, el i-a anunțat recent pe oficialii campioanei Germaniei că vrea să plece în această vară, iar principala destinație ar fi fost Barcelona.

Bayern Munchen se opune plecării lui Robert Lewandowski la finalul acestui sezon

Șefii lui Bayern Munchen nu sunt însă de acord cu această variantă. Ei au de gând să se folosească de „mașina de goluri” poloneză și în sezonul viitor, chiar dacă riscă să îl piardă pe atacant liber de contract și să nu încaseze niciun ban în schimbul lui.

Robert Lewandowski are un contract valabil până la 30 iunie 2023 şi va juca la noi până atunci. Când semnezi un contract, şi am făcut asta toată cariera mea, ambele părţi ştiu ce este în el. Nu putem vorbi despre a pe cineva să îşi respecte contractul.

Robert a spus că trebuie să găsim o soluţie pentru ambele părţi. Iar Bayern este una dintre aceste părţi. Este dreptul lui să nu vrea să-şi prelungească contractul. De asemenea, a venit la noi gratis. Un acord nu poate fi unilateral, de aceea există contracte”, a spus Herbert Heiner, președintele lui Bayern Munchen, potrivit celor de la Sport 1.

Transferul polonezului la Barcelona intrase în linie dreaptă

Robert Lewandowski și-a anunțat ultima dată intențiile de a pleca de la Bayern Munchen, chiar din această vară, la finalul ultimului meci din acest sezon de Bundesliga, contra celor de la VFL Wolfsburg: „Este posibil să fi fost ultimul meu meci pentru Bayern. Nu pot să spun sută la sută, dar ar putea fi. Trebuie să găsim cea mai bună soluţie pentru club şi pentru mine. Mai am un an de contract, dar trebuie să găsim cea mai bună soluţie pentru ambele părţi”.

Se pare însă, din poziția foarte fermă exprimată de președintele lui Bayern, că polonezul va fi nevoit să rămână totuși și sezonul viitor pe Allianz Arena. Ceea ce reprezintă o lovitură uriașă în primul rând pentru cei de la Barcelona. Catalanii au insistat pentru această mutare și chiar au ajuns la un acord verbal cu impresarul israelian al lui Lewandowski, Pini Zahavi, a anunțat zilele trecute presa germană, preluată de agenția DPA.

Bayern Munchen are oricum pregătită o variantă de rezervă. Ce super ar dori bavarezii din sezonul viitor.