Bayern și-a făcut lista de cumpărături. Un star al Barcelonei este în capul listei

Radu Bordei 08.01.2021, 20:25
Bayern și-a făcut lista de cumpărături. Un star al Barcelonei este în capul listei

Bayern și-a făcut lista de cumpărături, dar nu pentru ianuarie. Campioana Europei și a Germaniei nu plănuiește să facă nicio mișcare pe piața transferurilor în această lună. Acest lucru a fost confirmat și de antrenorul Hansi Flick. Fostul secund, omul care a creat o echipă invicibilă la Bayern a fost categoric. Trupa bavareză nu va aduce pe nimeni în această perioadă de transferuri.

Dar la vară, lucrurile stau diferit. Bayern plănuiește să profite din plin de situația financiară precară în care se află una din rivalele europene. De aceea șefii clubului au pus ochii pe un star al Barcelonei.

Bayern și-a făcut lista de cumpărături pentru la vară. Un star al Barcelonei este ținta principală

Catalanii nu au un sezon foarte bun. În campionat sunt pe locul 3, dar Atletico și Real au un avantaj consistent, plus că au arătat o formă mult mai bună. În plus fanii așteaptă cu sufletul la gură să vadă care va fi soarta lui Messi. Pierderea argentinianului ar fi o lovitură dură pentru gruparea din La Liga.

Acum un an alt star este dorit de o forță a continentului. Este chiar omul în jurul căruia specialiștii spun că ar trebui construită echipa Barcelonei în viitor. Mijlocașul Frenkie de Jong este omul dorit de Bayern. Mandatul lui Ronald Koeman nu a adus multe lucruri bune, dar olandezul a reușit să scoată ce era mai bun din compatriotul său.

Koeman și De Jong se înțeleg foarte bine

Cei doi au lucrat împreună la naționala Olandei și Koeman a știut să îl folosească pe jucător în pzoiția sa favorită. De Jong este urmașul natural al lui Sergio Busquets și omul care face lucrurile să funcționeze în linia mediană a catalanilor. Conducerea l-a și trecut pe lista jucătorilor indispensabili, alături de Messi sau Ansu Fati.

Pandemia poate schimba situația

Bayern nu are de ce să se grăbească să aducă jucători în iarnă. Campionii sunt pe primul loc în clasament, în Liga Campionilor spulberă tot. Totuși, din vară Flick va dori să aibă mai multe opțiuni, mai ales în linia de mijloc, acolo unde Bayern l-a pierdut pe Thiago. Cuplul Kimmich-Goretzka arată foarte bine, dar venirea lui De Jong ar fi o lovitură importantă pentru bavarezi.

Rămâne de văzut dacă Barcelona va ceda. Totul depinde de cine va veni președinte și care va fi  viitorul lui Messi. Este greu de crezut că fanii ar accepta încă o plecare importantă, în cazul în care argentinianul va alege o altă destinație. Dacă Messi rămâne, Barcelona va trebui să se relgeze și financiar, iar o ofertă mare ar putea să îi tenteze pe șefii clubului.

Urmăriți Playsport.ro și pe