Koeman e pe făraș la Barcelona și poate fi înlocuit de cel mai în vogă antrenor al momentului. Începe o nouă eră pe Nou Camp?

Radu Bordei 07.01.2021, 21:57
Koeman e pe făraș la Barcelona și poate fi înlocuit de cel mai în vogă antrenor al momentului. Începe o nouă eră pe Nou Camp?

Koeman e pe făraș la Barcelona. Nu mai este un secret că zilele antrenorului olandez sunt numărate pe banca catalanilor. Adus ca soluție de criză de demisionarul Josep Bartomeu, Koeman nu a avut viață ușoară în Spania. A ajuns în plin război civil între starul Messi și conducerea clubului. Argentinianul a și dorit să plece, dar a continuat din cauza refuzului Barcelonei de a-l ceda.

Koeman a încercat să reconstruiască echipa cu jucători tineri, dar rezultatele și jocul nu l-au ajutat. Ce e drept, Barcelona a urcat în clasament, dar tot este la 7 puncte în spatele liderului Atletico Madrid. Iar după alegerile de la sfârșitul lui ianuarie, soarta lui va fi aproape sigur decisă.

Koeman e pe făraș la Barcelona

Niciunul dintre principalii favoriți, Victor Font și Joan Laporta, nu doresc să continue colaborarea cu fostul selecționer al Olandei. Font a anunțat deja că îl vrea pe fostul căpitan, Xavi, ca antrenor. Fostul mijlocaș va avea putere deplină pe Camp Nou. Va decide transferurile și strategia echipei.

Acum s-a aflat însă și strategia lui Laporta. Acesta a mai avut un mandat ca președinte, timp în care echipa a cunoscut un succes incredibil: a luat 4 titluri, 2 Ligi ale Campionilor și un Mondial al cluburilor, printre altele. Acesta promite să readucă gloria la Barcelona.

Klopp, bomba lui Laporta

Ambiția lui Laporta este să aducă cel mai bine cotat antrenor din acest moment. Jurgen Klopp ar fi marea lovitură pregătită de fostul președinte. Neamțul se simte bine pe banca lui Liverpool, dar se pare că ar fi tentat de o aventură la un alt club gigant. Presa spaniolă a aflat că cei doi ar fi vorbit într-o conferință video.

Aducerea germanului este totuși un obiectiv greu de atins, mai ales că Liverpool nu îl va ceda ușor pe antrenorul care a readus titlul în Premier League, după o pauză de 30 de ani. totuși aducerea unui antrenor precum Klopp l-ar face sigur și pe Messi să reconsidere o eventuală despărțire de Barca.

Există și planul B

Joan Laporta nu vrea să fie nepregătit în cazul unui refuz al lui Klopp. Acesta a pregătit și varianta de rezervă. Este vorba chiar de Julian Nagelsmann, antrenorul de la Leipzig. Tânărul tehnician german este considerat un antrenor de mare viitor, cu un potențial și o cotă în creștere. Acesta ar readuce fotbalul spectacol pe Camp Nou.

Laporta dorește și un director sportiv, cineva să îl ajute pe german. Carles Puyol și Marc Overmars, foști jucători ai catalanilor, sunt considerați pentru post.

Un lucru este evident: Ronald Koeman nu are aproape nicio șansă să continue, indiferent de rezultatele obținute până în vară.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe