Benzema, despărțire în lacrimi de Real Madrid. Imagini emoționante din ultima zi a „Balonului de Aur” pe Bernabeu

Cosmin Olteanu 06.06.2023, 16:32
Benzema, despărțire în lacrimi de Real Madrid. Imagini emoționante din ultima zi a „Balonului de Aur” pe Bernabeu

Benzema s-a despărțit în lacrimi de Real Madrid, club pentru care a evoluat timp de 14 ani.

Karim Benzema a fost adus de Real Madrid, în vara lui 2009, de la Olympique Lyon, pentru 35 de milioane de euro.

Benzema, despărțire în lacrimi de Real Madrid

Marți, Karim Benzema a susținut o conferință de presă în care și-a luat adio de la Real Madrid. Francezul a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre perioada frumoasă petrecută la echipa de pe „Santiago Bernabeu”.

Totodată, atacantul, în vârstă de 35 de ani, a dezvăluit faptul că și-ar fi dorit să-și încheie cariera de fotbalist la Real Madrid.

„Doream să-mi închei cariera la Real Madrid, dar viaţa mi-a oferită o oportunitate.

Nu voi voi uita însă niciodată Real Madrid. E imposibil, este cel mai bun club din istorie. Dar cred că astăzi este momentul să merg şi să încep o altă poveste. Este greu să vorbesc cu atâtea emoţii, dar am vrut să mulţumesc clubului Real Madrid şi coechipierilor mei. Doare!

A fost un drum bun în viaţa mea. Am fost norocos să-mi împlinesc visul din copilărie”, a declarat Karim Benzema, în cadrul unei conferințe de presă, citat de MARCA.

Inclusiv Florentino Perez a avut un discurs emoționant, transmițându-i, lui Benzema, aprecierea pe care i-o poartă.

„Karim, ai fost un exemplu de comportament şi profesionalism la clubul nostru. Ca preşedinte, trebuie să-ţi spun că, în toţi aceşti ani, nu aş şti cum să pun un «dar» în privinţa conduitei tale.

Ţi-ai câştigat dreptul de a-ţi decide destinul. Un viitor care îţi aparţine doar ţie şi trebuie să-l respectăm. Astăzi nu pleacă doar încă un jucător, astăzi îşi ia rămas bun unul dintre cei mai incredibili jucători din istoria noastră”, a spus președintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, care a fost prezent la eveniment.

Karim Benzema, palmares impresionant la Real Madrid

În cele 14 sezoane la Real Madrid, Karim Benzema a cucerit cinci Ligi ale Campionilor, cinci Cupe Mondiale ale Cluburilor, patru Supercupe ale Europei, patru titluri de campion al Spaniei, trei Cupe şi patru Supercupe ale Spaniei. Totodată, în 2022, a obținut „Balonul de Aur” și a fost desemnat, de UEFA, cel mai bun jucător al Europei.

Urmăriți Playsport.ro și pe