Luptă între jucătoarele cu origini românești la Miami. Bianca Andreescu a bătut-o pe Emma Răducanu după un meci plin de tensiune: 6-3, 3-6, 6-2

Catinca Giosanu 22.03.2023, 21:02
Luptă între jucătoarele cu origini românești la Miami. Bianca Andreescu a bătut-o pe Emma Răducanu după un meci plin de tensiune: 6-3, 3-6, 6-2

Jucătoarele de tenis Bianca Andreescu și Emma Răducanu s-au duelat miercuri într-un meci care contează pentru primul tur al turneului de categorie WTA 1000 de la Miami. Partida s-a terminat cu victoria sportivei născute în Canada, la Mississauga, o suburbie a oraşului Toronto, din părinţi români.

Bianca Andreescu – Emma Răducanu, meci de foc în primul tur de la Miami

Canadianca de origine română, în vârstă de 22 ani, fostă numărul patru mondial, aflată acum pe locul 31 în clasamentul WTA, s-a calificat în runda a doua la turneul Miami Open (WTA 1.000), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari.

În turul inaugurual, Bianca Andreescu a reușit să o învingă pe Emma Răducanu, miercuri, scor 6-3, 3-6, 6-2. Britanica cu origini românești nu i-a putut face față jucătoarei aflate pe locul 31 în clasamentul mondial al tenisului feminin.

Emma Răducanu nu a reușit niciodată să treacă de sportiva din Canada. Aceasta a fost cea de-a două întâlnire cu Andreescu, însă nici data trecută nu s-a terminat jocul în favoarea ei. Anul trecut, cele două au fost față în față în primul tur de la Roma, când britanica s-a retras la scorul de 2-6, 1-2.

Cine este următoarea adversară a Biancăi Andreescu

Bianca Andreescu se va duela în turul secund cu grecoaica Maria Sakkari (numărul 10 WTA). Sportiva în vârstă de 27 de ani este a șaptea favorită a turneului.

Christine Marie Evert a vorbit, într-un interviu, despre duelul dintre Emma Răducanu și Bianca Andreescu. Fosta jucătoare americană de tenis și-a dorit cu ardoare să asiste la acest meci. Prin urmare, a făcut deplasarea la stadion. Iată ce a declarat aceasta înaintea începerii duelului:

Când am văzut tabloul și că Emma Răducanu o va înfrunta pe Bianca Andreescu mi-am spus că o să iasă scântei. Sunt două jucătoare cu potențial imens. Au câștigat turneu de Grand Slam și se întâlnesc în primul tur, fiecare dorind să își recapete forma de altădată.

Vor să revină sus nu doar din punct de vedere fizic, ci și cu încrederea de sine, prin a redobândi mentalitatea de campioane, care le-a ajutat să câștige US Open.

Va fi grozav pentru spectatori, un meci încântător. Mă voi duce să îl văd, dar e păcat că vor juca în meci direct. Au nevoie de trageri la sorți mai ușoare pentru a-și redobândi încrederea de odinioară.

Meciul acesta spune multe despre tenisul feminin, despre cât de încărcate sunt turneele cu jucătoare bune.”, a declarat Chris Evert pentru Eurosport UK.

Cine este Bianca Andreescu

Asemenea Emmei Răducanu, sportiva din Canada s-a impus la US Open în 2019. Ea şi familia ei au locuit pentru o scurtă perioadă de timp în România, ţară în care tânăra a luat contactul cu tenisul, la vârsta de şapte ani. Mai apoi, Bianca şi părinţii ei s-au întors în Canada şi sportiva a intrat în programul federaţiei canadiene de dezvoltare a carierei tinerilor jucători.

Urmăriți Playsport.ro și pe