Schimbare totală pentru Emma Răducanu. Cum a reușit noul antrenor să facă din tenismena britanică o jucătoare greu de învins

Dragos Stefanescu 13.03.2023, 18:22
Schimbare totală pentru Emma Răducanu. Cum a reușit noul antrenor să facă din tenismena britanică o jucătoare greu de învins

Emma Răducanu este într-o revenire de formă evidentă în acest an. Britanica are un parcurs excelent la Indian Wells unde s-a calificat în turul trei. Colaborarea cu noul antrenor se pare că a dat roade iar viitorul sună foarte bine pentru Emma.

Emma Răducanu revine la forma care a consacrat-o. Britanica se înțelege perfect cu noul ei antrenor

Emma Răducanu (77 WTA) a avut evoluții extrem de slabe anul trecut. Situația s-a schimbat radical însă în 2023, având deja 4 victorii și doar 2 înfrângeri. Britanica are un parcurs excelent la Indian Wells unde s-a calificat în turul trei.

Se pare că schimbarea pozitivă din jocul Emmei Răducanu se datorează în mare parte noului ei antrenor, Sebastian Sachs. Cei doi au început să lucreze împreună în luna decembrie a anului trecut. Germanul este al șaptelea antrenor cu care Emma lucrează în ultimele 18 luni.

Mai multe voci din lumea tenisului susțin că Emma Răducanu și Sebastian Sachs colaborează perfect, acest lucru văzându-se deja.

Le merge bine împreună! Conexiunea este excelentă, se înțeleg cu adevărat”, a declarat fost tenismenă Laura Robson.

A avut multe schimbări de antrenor, s-a discutat mult despre asta, dar acum colaborează cu Sebastian Sachs și înțeleg că le merge foarte bine”, a spus Annabel Croft, la Amazon Prime.

Decizi dure luate de Emma Răducanu

Emma Răducanu a dezvăluit recent că a luat câteva decizii radicale pentru a se concentra total pe cariera sa din tenis. Britanica a renunțat la rețelele de socializare și se concentrează total pe revenirea la forma care a consacrat-o. Emma a subliniat că se simte excelent acum și este gata să revină în fruntea clasamentului mondial.

După Australian Open, mi-am șters WhatsApp și Instagram de pe telefon. De atunci, trăiesc sub o mică piatră. Am simțit că în anumite momente e mai bine să mă concentrez doar pe mine și am fost mulțumită de viața mea, fără aceste rețele sociale.

Am învățat că indiferent ce faci, dacă e bine sau rău, sunt oameni care vor fi împotriva ta. Cred că negativitatea este o parte din social media. Acum nu mă mai afectează atât de mult, pentru că nu mai permit eu să mă afecteze. Mi-e foarte bine așa.

Sincer, nu m-am simțit bine înaintea meciului, m-am hotărât să joc cu 20 de minute înainte. Cu doar două minute înainte meci, dormeam în camera de tratament. Sunt mândră că am ieșit pe teren și am câștigat”, a dezvăluit Emma Răducanu, citată de BBC.

Urmăriți Playsport.ro și pe