Bianca Andreescu, retragere de ultimă oră. Care sunt motivele sportivei cu origini românești

Giosanu Catinca / 10.05.2021, 08:27
Bianca Andreescu, retragere de ultimă oră. Care sunt motivele sportivei cu origini românești

De parcă nu ar fi fost de ajuns faptul că nu a putut participa la turneul patronat de Ion Țiriac de la Madrid, Bianca Andreescu s-a văzut nevoită să se retragă și de la competiția care se va desfășura la Roma. Care sunt motivele sportivei cu origini românești?

Bianca Andreescu, retragere de ultimă oră

Bianca Andreescu este în formă maximă. Jucătoarea de tenis din Canada s-a antrenat intens în ultima perioadă de timp pentru a da randament la competițiile sportive. Din păcate însă, planurile ei au fost date peste cap. Și asta, pe fondul pandemiei de coronavirus și a măsurilor de restricție impuse de autoritățile străine în vederea combaterii răspândirii temutului virus din China.

Luna trecută, sportiva în vârstă de 20 de ani a fost testată pozitiv cu malaria respiratorie. Din acest motiv, ea nu a mai putut participa la turneul de 1000 de puncte de la Madrid. Între timp însă, tânăra s-a vindecat și chiar a fost testată negativ. Cu toate acestea, a primit o nouă lovitură și va rata și următoarea competiție. Vestea că va sta în continuare pe bară a picat ca un trăsnet pentru jucătoarea canadiană.

Bianca Andreescu nu mai merge la Roma / Foto Profimedia
Bianca Andreescu nu mai merge la Roma / Sursa Foto: Profimedia

Care sunt motivele sportivei cu origini românești

Bianca Andreescu a anunțat că nu va lua parte la turneul de la Roma. Jucatarea de origine română le-a transmis organizatorilor că nu poate participa la turneul din capitala Italiei din cauza restricțiilor din peninsulă.

Deși am fost testată negativ după perioada de izolare din Madrid și mă antrenez la capacitate maximă de câteva zile, regulile impuse de Guvernul italian mă pun în pericol de a fi din nou izolată dacă voi călători în Italia. Deci, din păcate, trebuie să mă retrag de la ediția din acest an a turneului din Italia.”, se arată în mesajul postat de jucătoarea canadiană pe una dintre cele mai utilizate rețele de socializare.

Bianca Andreescu ar fi putut juca la Roma împotriva Simonei Halep în sferturile de finală. Ar fi fost un meci așteptat cu sufletul la gură de fani, fiind prima lor confrutare pe zgură.

Victorioasă la US Open în 2019, Andreescu a fost deja absentă de pe teren o perioadă de 15 luni. Absența ei a survenit din cauza unei accidentări la genunchi, urmată de criza generată de epidemia de Covid-19. Jucătoarea canadiană a revenit în competiţie în luna februarie, la Openul Australiei, unde a fost eliminată în turul al doilea de taiwaneza Su-wei Hsieh (6-3, 6-2).