“Bijuteria” lui Mihai Rotaru riscă să nu mai strălucească. Oltenii i-au impus să slăbească, altfel va fi trimis la echipa secundă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 13.06.2021, 16:52
“Bijuteria” lui Mihai Rotaru riscă să nu mai strălucească. Oltenii i-au impus să slăbească, altfel va fi trimis la echipa secundă

Bijuteria lui Mihai Rotaru riscă să nu mai strălucească. Jovan Markovic este poate cel mai promițător tânăr fotbalist pe care centrul de copii și juniori al oltenilor l-a produs în ultimii ani. El a debutat la echipa mare a Universității Craiova încă de la vârsta de 16 ani, când echipa din Bănie era pregătită de Gigi Mulțescu.

Progresul său a fost stopat însă de două accidentări destul de serioase la genunchi. Mai mult, el s-a confruntat și cu probleme serioase de greutate, lucru mai rar întâlnit la un fotbalist așa de tânăr. Acest fapt poate fi explicat de perioadele lungi de inactivitate cauzate de accidentări. Cu toate acestea, asta nu poate fi o scuză pentru un tânăr în plină ascensiune.

“Bijuteria” lui Mihai Rotaru riscă să nu mai strălucească

Markovic a fost împrumutat în ultimul an și jumătate de Craiova la Academica Clinceni. Deși i-au fost acordate destul de multe minute pe teren, mai ales în jumătatea a doua a sezonului trecut, atacantul ajuns la 20 de ani nu a reușit să se impună nici la echipa ilfoveană. El a reușit totuși să marcheze patru goluri și să ofere două pase decisive în 13 meciuri jucate în stagiunea trecută de Liga 1.

Jovan Markovic a fost împrumutat la de Universitatea Craiova la Academica Clinceni în februarie 2020
Jovan Markovic a fost împrumutat la de Universitatea Craiova la Academica Clinceni în februarie 2020

Cu toate acestea, Ilie Poenaru a cerut să nu i se mai prelungească împrumutul la Clinceni, potrivit ProSport. Antrenorul Academicii este extrem de contrariat pe forma fizică pe care o are fotbalistul. Și este decis să îl trimită înapoi la Craiova dacă lucrurile nu se vor schimba. Decizia lui Ilie Poenaru a fost anticipată în urmă cu câteva luni de fostul internațional Basarab Panduru. El a spus după un meci din sezonul trecut al Academicii Clinceni în care a fost folosit Markovic că Poenaru nu ar trebui să îl mai folosească în aceste condiții pentru a nu risca o accidentare gravă.

Problemele cu care se confruntă Markovic, anticipate în urmă cu câteva luni de un fost internațional

Nu pot să înțeleg ce se întâmplă cu acest fotbalist! Să rupi mâncarea deja de la 20 de ani…..Cine știe ce eforturi face să nu rupă oala cu sarmale. Eu am mai zis, Ilie Poenaru îi face un bine dacă nu-l bagă.

Guardiola nici nu discuta dacă avea aşa jucător…cu o asemenea condiţie fizică. Nu mânănci ce vrei dacă eşti sportiv!

Eu repet, nu ar trebui să îl bage Poenaru. Că iar se accidentează șapte luni şi nu îl mai vedem. Cred că şi oficialii de la Craiova i-au atras atenţia. Probabil i-au zis ăia să se potolească în privința mâncării. Poate i-au zis de două – trei ori, iar după au renunţat şi ei. Dar aşa nu se poate, ce fotbalist eşti tu? Mai mult de 2.000 de euro pe lună, cât cred că are, oricum nu merită”, a spus Basarab Panduru la Telekom Sport.

Oltenii i-au impus să slăbească, altfel va fi trimis la echipa secundă

Adevăratele probleme abia acum pot începe pentru Jovan Markovic. Conform sursei citate, fotbalistul de 20 de ani ar urma să fie trimis la echipa secundă a oltenilor dacă nu își rezolvă problemele cu greutatea. Asta deși este unul dintre favoriții lui Mihai Rotaru. Marinos Ouzounidis nu are de gând să facă niciun fel de concesii în această situație.

Antrenorul grec este hotărât să nu îl primească pe Markovic la antrenamente până nu va ajunge măcar la o greutate de 87 de kilograme. În perioada petrecută la Clinceni, el ajunsese la un moment dat și la 97 de kilograme, în condițiile în care avea un program special de pregătire. În cazul în care nu își va rezolva problemele de greutate, va juca la echipa secundă a Craiovei în Liga 3 sau va fi din nou împrumutat.