„Bine ai venit, Mister!” Andrei Șevchenko, noul antrenor al unei echipe de tradiție din Italia

Robert Zanfir 07.11.2021, 17:06
„Bine ai venit, Mister!” Andrei Șevchenko, noul antrenor al unei echipe de tradiție din Italia

Andrei Șevchenko este noul antrenor al celor de la Genoa. Ucraineanul a fost anunțat de noul său club, unde îi va lua locul lui Davide Ballardini, care a fost demis sâmbătă.

Andrei Șevchenko revine în Italia după 12 ani. Fostul mare atacant al celor de la AC Milan a fost chemat să redreseze Genoa, care are un început de sezon dezastruos. Pentru ucrainean, va fi primul mandat la cârma unui club. Timp de cinci ani, a antrenat la nivelul naționalei Ucrainei, mai întâi ca asistent, apoi ca antrenor principal.

Andrei Șevchenko, noul antrenor al unei echipe de tradiție din Italia

Andrei Șevchenko a ajuns la un acord cu Genoa, iar clubul a anunțat mutarea pe conturile oficiale. „Andrei Șevchenko este noul antrenor al echipei Genoa. Bine ai venit, Mister!”, au scris italienii pe contul de twitter.

Și fostul mare atacant și-a dezvăluit bucuria revenirii în Italia. Șevchenko va avea un contract până în vara lui 2024, iar potrivit ultimelor informații, se va bucura de un salariu de 2 milioane de euro.

Începem această nouă aventură împreună pentru a duce Genoa la nivelul istoriei sale măreţe
Andrei Şevcenko

Șevchenko, liber de contract după Euro 2020 de la București

Andrei Şevcenko a fost la București în această vară, când a condus pe Arena Națională echipa Ucrainei. După Euro 2020, Şevcenko a părăsit naționala cu care a ajuns până în sferturile de finală ale turneului găzduit și de țara noastră.

În prezent, Genoa este pe locul 15 în Serie A, după 12 etape, cu 9 puncte. Actualul club al ucraineanului este unul dintre cele mai titrate din Italia. Cu 9 titluri în Serie A, „ Grifonul” le urmează în topuri pe Juventus Torino, Inter Milano și AC Milan.

Shevchenko a câştigat Balonul de Aur în 2004.

Mircea Lucescu a făcut o treabă foarte bună în Ucraina, sunt două echipe care dau mulţi jucători la echipa naţională, Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk. Mircea Lucescu a lucrat la ambele echipe şi a reuşit lucruri importante cu amândouă. El îi ajută pe jucătorii ucraineni să progreseze. Lucescu a venit să ne salute şi s-a oferit să ne ajute cu ce am avea nevoie”, a declarat Andriy Shevchenko.

Am fost bine primiţi aici, suntem bucuroşi să fim la Bucureşti. Organizarea şi condiţiile de aici sunt foarte bune. Noi suntem în contact şi cu Florin Cernat, el ne ajută cu ce avem nevoie, este foarte amabil
Andrei Șevchenko, în timpul CE 2020

Urmăriți Playsport.ro și pe